Bu ilaç virüsün yayılmasını önledi

Bu ilaç virüsün yayılmasını önledi

Madrid'de bulunan Ramon y Cajal hastanesinde çalışan bulaşıcı hastalıkların uzmanı Dr. Santiago Moreno, virüsün HIV'le benzer yönleri olduğunu vurguladı.

İspanya'da koranvirüs taşıyan bir hastanın HIV ve multipl skleroz ilaçları kullanılarak tedavi edilmesinin rapor edilmesinin ardından hastalıkla mücadele de yeni bir umut ışığı doğdu.

Hastalığa geçtiğimiz ay yakalanan Miguel Angel Benitez isimli vatandaş acil olarak Sevilla'da bulunan Virgen del Rocio Hastanesine kaldırılmıştı. 62 yaşındaki hastaya tedavi sürecinde  HIV hastalarını tedavi etmek için kullanılan antiretroviral ilaç lopinavir-ritonavir verildiği ve bu ilaç sayesinde virüsün kanda çoğalmasını önlendiği belirtildi.

KANDA ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Öte yandan Madrid'deki Ramon y Cajal hastanesi doktorlarından Santiago Moreno virüsün HIV'e çok benzediğini ve bu alanda kullanılan ilaçların virüsle mücadele de büyük yarar sağladığını belirtti, buna karşın İspanyol bilim adamları, Benitez'in iyileşmesinin ardından tüm hastaların tedaviye yanıt vereceği anlamına gelmediğini söylediler.

İLAÇ FİRMALARI BOŞ DURMUYOR

Uzmanlar daha önce bir koronavirüs aşısının geliştirilmesi ve dağıtılmasının iki yılı bulabileceğini ifade ediyor. Bilim insanları koronavirüs aşısı için 2002 yılında Çin'de yaklaşık 8 bin kişiye bulaşan son derece benzer bir virüs olan SARS üzerinden hareket ediyor. Novavax, Gilead, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Sanofi ve Pfizer'in başta olmak üzere çok sayıda ilaç şirketi aşı için harekete geçmiş durumda.

Virüs tüm dünyada 96 bin insana bulaştı hala da bulaşmaya devam ediyor. Virüs nedeniyle 3 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum