Boykot için son uyarı

Boykot için son uyarı

İsraile yönelik Cephane Bizden Değil boykotu başlatan Tüketiciler Birliği, şimdi de boykot listesindeki firmaların üst düzey yöneticilerine uyarı mektubu gönderdi

Son yılların en büyük tüketici hareketi olan “Cephane Bizden Değil” boykotunu değerlendiren Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, boykot listesindeki firmaların üst düzey yöneticilerine bir mektup göndererek Gazze’de yaşanan soykırımı kınamaları ve İsrail nezdinde gerekli girişimleri yapmalarını talep ettiklerini söyledi.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları üzerine, Tüketiciler Birliği önderliğinde “Cephane Bizden Değil” boykotu başlattıklarını anımsatan Mustafa Dinç, “Tüketiciler Birliği tarafından İsrail, ABD ve İngiltere milliyetine sahip veya bu ülkelerdeki firmalarla iş ortaklığı ve işbirliği içinde olan firmalar, bu ülkelerin simgesi haline gelmiş dünyaca bilinen markalar veya açıkça silahlı kuvvetlere fon aktardıklarını açıklamış olan firmalar tespit edilerek, sürekli güncellenen boykot listesi oluşturulmuştur” dedi.
Boykotun çok kısa bir sürede tüketici tarafından benimsendiğini vurgulayan Mustafa Dinç, gerek ulusal ve gerekse küresel ölçekte tüketiciler tarafından katı bir şekilde uygulandığını söyledi. Mustafa Dinç, boykotun son yıllardaki en büyük tüketici hareketine dönüştüğünü ifade etti.
Bu aşamada boykot listesinde yer alan firmaların yabancı ve Türk CEO’larına mektup gönderdiklerini aktaran Mustafa Dinç, dünya tüketicisinin firmaları hakkında boykot uyguladığını, boykotun nedenleri ve firmalarından bundan sonrası için tüketicinin beklentilerinin ifade edildiğini dile getirdi.
TÜKETİCİLER BİRLİĞİ’NİN CEO’LARA GÖNDERDİĞİ MEKTUP
Sayın İlgili,
Tüketiciler Birliği; 1997 yılında tüketici hakları alanında çalışma yapmak üzere Türkiye’de kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Halen on binlerce üyesi ve ülke çapında kurulu bulunan 21 şubesi ile etkin çalışma yapan sivil toplum örgütlerinin başında gelmektedir.
Bildiğiniz üzere İsrail devleti, 27 Aralık 2008 tarihinde Gazze topraklarında kanlı bir savaş başlatmış, soykırım niteliği alan İsrail saldırılarında binlerce sivil yaşamını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Saldırılardan sağ kurtulanlar da, gıda ve ilaç gereksinimlerini karşılayamamakta, adeta ölümü beklemektedirler.
Tüm dünya halkları, gözler önünde gerçekleşen bu vahşete tepki duymakta ve tepkilerini barışçı yöntemlerle aralıksız göstermeye devam etmektedirler. Bu kapsamda bu soykırımı gerçekleştiren İsrail ve İsrail’in bu insanlık dışı tutumunu desteklediklerini açıklayan ABD ve İngiltere kökenli ticari kuruluşların ürettiği mal ve hizmetlerin tüketici tarafından boykot edilerek satın alınmaması yönünde Tüketiciler Birliği’nin önderliğinde, tüketiciler arasında karar birliği gerçekleşmiş ve firmanız tüketicilerin boykot listesinde yer almıştır.
Durumu bilginize sunuyor, hakkınızdaki tüketici boykotunun sona ermesi için yapılan soykırımı açıkça kınadığınızı kamuoyuna açıklamanız ve bundan sonrası için İsrail Devleti nezdinde gerekli girişimleri yapacağınız yönündeki beklentimizi ifade ediyoruz.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.