Bosna Hersek'e yeni tesis

Bosna Hersek'e yeni tesis

Selçuklu Belediyesi mahallelerde yaşam kalitesine katkı sağlayan yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Bosna Sosyal Tesisi açılışı gerçekleştirilerek mahalle halkının kullanımına sunuldu

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Bosna Sosyal Tesisi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Selçuklu Belediyesi’nin ilçenin bütün mahallerinde her yaştan insanın faydalanabileceği tesisler inşa etmeye devam ettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Son olarak geçtiğimiz ay Selçuk üniversitesi Kampüsü’ne Merve Mercan Parkımızı kazandırmıştık. Yine öncesinde Yazır Mahallemize kazandırdığımız Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ile bölgemizin büyük bir eksikliğini gidermiş olduk. Yine Akıncılar Mahallemizde kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’in de katılımlarıyla resmi açılış törenini gerçekleştirmiş olduğumuz Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi de önemli eğitim yatırımlarımızdan bir tanesi oldu. Şimdi ise Bosna Hersek Mahallemize kazandırdığımız Bosna Sosyal Tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz.Bosna Hersek bizim Yazır’dan sonra en çok nüfusa sahip ikinci mahallemiz. Tabi öğrenci sayısına bakıldığında, özellikle de üniversite öğrencilerinin sayısına bakıldığında en çok öğrenci nüfusuna sahip mahallemiz. Bosna Hersek Mahallemizin böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Elhamdülillah kısa sürede bu tesisimizi mahallemize kazandırmış olduk. “ dedi.

BOSNA SOSYAL TESİSİ MAHALLEYE DEĞER KATACAK

Tesis hakkında bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı,“4 bin 706 metrekare alana sahip olan sosyal tesisimizin belediyemize toplam maliyeti 25 milyon 373 bin Türk Lirası oldu. Zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan oluşan tesisimizin zemin katında Şehit Arif Demir Uzaktan Eğitim Merkezimiz, kütüphanemiz, millet kırathanemiz ve mescitlerimiz bulunuyor. Eğitim merkezimizde öğrencilerimiz inşallah güzel bir ortamda, çok iyi imkânlarla çalışmalarını gerçekleştirebilecekler. Yine kütüphanemizden yararlanma imkânı bulacaklar. Millet kıraathanemizde de vatandaşlarımız bir araya gelerek ve güzelce vakit geçirecekler inşallah. Tesisimizin birinci ve ikinci katında ise fitness ve aerobik salonları, giyinme odaları, duş yerleri ve mescitler yer alıyor. Burada da vatandaşlarımız spor eğitmenlerimiz eşliğinde, en modern aletlerle spor yapabilme imkânına sahip olacaklar. Taşımış olduğu özelliklerle ben bu tesisimizin Bosna Hersek Mahallemize büyük bir değer katacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız inşallah bu tesisimizde güzel vakitler geçirecekler. Eğitim ve spor faaliyetlerini, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekler. Bu anlamda tesisimizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

YATIRIMLARIMIZIN AÇILIŞLARINI GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Selçuklu’ya kazandırdırılan yatırımların açılışlarını gerçekleştirmeye önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı,“İnşallah önümüzdeki ay, önemli sağlık yatırımlarımızdan olan Hocacihan ve Kılınçarslan Aile Sağlık Merkezlerimizin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Yine Sancak Kapalı Pazar Yerimizle birlikte Yazır Kapalı Pazar Yerimizi vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Öğrencilerimize hizmet vermeye başlayan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Atölyemizin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Yine yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Yazır 32 Derslikli İlkokulumuz yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacak. Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin de açılışını yakın bir süre içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.Birçok yatırımımızın proje ve yapım süreçlerini de ayrıca sürdürüyoruz.Gönül belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız bu yolculukta Selçuklumuza ve Konyamıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Yılmadan ve yorulmadan; durmak yok, yola devam diyoruz. Bu vesile ile açılışını gerçekleştireceğimiz Bosna Sosyal Tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, programımıza katılan siz değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

BURADA HİZMET BELEDİYECİLİĞİ, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ VAR

Kıymetli bir eserin açılışında bir arada olduklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya modeli belediyecilik aslında bu. Birlikten kuvvet doğuyor. Hem kamu kurum ve kuruluşlarımızla, valiliğimiz, kaymakamlığımız, kamu kurumlarımız, teşkilatlarımız, milletvekillerimiz el ele vererek, gönül gönüle hareket ederek Konya’mıza hizmet etmeye, Konya’mıza katma değer sunmaya gayret ediyoruz. Her hafta birden fazla açılış veya temel atma töreninde birlikteyiz. Bu birliktelik ve çalışma uyumu Konya’mızı güçlendiriyor, kalkındırıyor. Bu bağlamda belediyeler olarak her türlü ihtiyaca cevap verecek hizmetlere el atıyoruz. Gönül belediyeciliği ile ilgili hakikaten güzel işler yapılıyor. Burada hizmet belediyeciliği var, gönül belediyeciliği var. Ben Ahmet Başkanımı ve ekibini Konya’mıza, Bosna Mahallemize böyle güzel bir eser kazandırdığı için kutluyorum. Bu eserin uzun yıllar bu mahalleden ve Konya’nın birçok yerinden gelip burada hemşehrilerimizin hizmet alacağına eminim. İnşallah daha nice açılış ve temel atmalarda bir arada olmak temennisi ile Konyamıza ve Selçuklumuza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bosna Sosyal Tesisi’nin açılışı dua ve kurdela kesimi ile protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Heyet daha sonra tesisi gezdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.