Bizzat bakanlıktan duymak istiyoruz

Bizzat bakanlıktan duymak istiyoruz

Türkiye’de TÜBİTAK desteği ile yürütülen koronavirüs aşı araştırmaları ile ilgili TTB Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığı’na yaptığı çağrıda kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TBB) Merkez Konseyi, TÜBİTAK tarafından desteklenen yeni tip koronavirüse karşı bir tanesi klinik çalışma aşamasına ulaşmış 8 aşı araştırması ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na aşı çalışmalarının kamuoyu ile paylaşılması çağrısında bulundu.

TÜBİTAK’IN DESTEK VERMESİNDEN MUTLULUK DUYUYORUZ

Aşı çalışmaları ve bu çalışmalara TÜBİTAK tarafından destek verilmesini büyük bir mutluluk ile karşıladıklarını belirten TTB Merkez Konseyi, Bakanlığa konu ile ilgili ikinci defa çağrıda bulunduklarını kaydederek, “Ülkemizde de önemli bir yere gelen aşı çalışmalarındaki gelişmeleri uluslararası kuruluşlardan değil bizzat Bakanlığımız tarafından almamız gerekiyor.”  denildi.

BÜROKRATİK SÜREÇLER AŞI ÇALIŞMASINI SEKTEYE UĞRATMAMALI

Aşı çalışmalarında yer alan bilim insanlarının motivasyonlarının zedelenmemesi ve çalışmalarında başarı ile sonuçlanması halinde kamusal aşı üretiminin sağlanabilmesi için gerekli önlemler alınması gerektiğini belirten TTB Merkez Konseyi, “Aşı çalışmalarının bilimsel faaliyetlere katkısı olmayan bürokratik süreçlerin gereksiz engelleriyle sekteye uğratılmamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KOVİD-19 TANISI KONULAN KİŞİ ALIŞVERİŞTE YAKALANDI

Kırklareli’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduğu için karantinada olması gereken kişi alışveriş yaparken yakalandı.

Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükmandıra beldesindeki asayiş kontrolleri sırasında M.T’nin kimliğini sorguladı. Kontrollerde M.T’nin Kovid-19 tanısı sebebiyle izolasyonda bulunmasının gerektiği tespit edildi.

M.T’ye karantina tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 3 bin 150 lira ceza uygulandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.