Bitmez: "8 milyon seçmeni ikna etmeliyiz"

Bitmez: "8 milyon seçmeni ikna etmeliyiz"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, “8 milyon insanımız oy kullanmaya gitmemiş ve 1 milyon oy geçersiz sayılmıştır. İnsanlarımızı sandık başına gitmeye ikna etmek zorundayız" dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Mayıs ayı İl Divan Toplantısını il başkanlığı binasında gerçekleştirdi. Divan Toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 28'inci dönem Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez de katıldı. Saadet Partisi İl ve ilçe yönetimleri ile birlikte çok ayıda üyenin katılım sağladığı divan toplantısı konuşmaların ardından rapor sunumları ile devam etti. Divan toplantısında partililere hitap eden Hasan Bitmez, "28'inci dönem milletvekilleri seçimlerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ilk turunu tamamladık. Saadet Partimiz bu seçimde 10 ismi milletvekili olarak çıkardı bu seçim çalışmalarında gayret sarf eden tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi

img-6007.jpg

İKİNCİ TURU MİLLET İTTİFAKI ADAYI KAZANCAK

Konuşmasında Cumhurbaşkanlğı seçimlerine değinen Bitmez, "Bu seçimde şöyle bir tespiti yapmakta fayda var. Devletin bütün imkanlarını medyanın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar iktidar lehinde kullanıldığı, devlet ve belediye bütçelerinin hoyratça iktidar ve ittifak ortakları tarafında kullanıldığı devletin bütün bakanlarının farklı illerde milletvekili adayı göstermek sureti ile bakanlıık bütçeleri devreye sokularak tüm imkanların hoyratça seferber edildiği bir secçim dönemi gerçekleştirilmiş oldu. Türkiye'nin 2 dönemdir Cumhurbaşkanlığını yüzde 51 oyla kazanan, 20 yıldır tek başına ülkeyi yöneten Ak Parti iktidarının adayı Recep Tayyip Erdoğan seçimi birinci turda kazanamadı öncelikle bu tespiti çok iyi anlamamız ve bu tespiti yerine oturtmamız gerekiyor. Seçimin ilk turunda Millet İttifakı‘nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45 oy aldı. Cumhur İttifakı‘nın adayı Tayyip bey de yüzde 49.24 oy aldı. Ata ittifakının adayı Sinan Oğan da yüzde 5 oy aldı. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ikinci turda şansı olan yüzü gülecek olan taraf Millet İttifakı‘nın adayı olacaktır" diye konuştu.

img-6008.jpg

İKİNCİ TUR İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM

ikinci tur hakkında değerlendirmelerde bulunan Bitmez, şunları söyledi: “İkinci turda Millet İttifakı galip gelecek ve Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacaktır. Bunu nedenini şu şekilde açıklayabiliriz; Sinan Oğan beyefendiye oy veren kitle Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermemeye karar vermiş bir kitledir. Muharrem İnce’nin oyları Ata İttifakı‘na kaymış durumda. Hem Muharrem İnce'yi hem Sinan Oğan'a oy veren kitle Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermemeye karar vermiş olmasıdır. Dolayısıyla bu oylar Millet İttfakına kayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kullanılmış oyun geçersizliği söz konusu ikinci turda bu geçersiz oy oranın düşeceği aşikar.

8 MİLYON İNSANIMIZI OY KULLANMAYA İKNA ETMELİYİZ

İkinci turda tek oy pusulası iki aday üzerinden yapılacağından dolayı hem sayımı hem de seçmenin oy kullanma rahtlığından dolayı bu kadar geçersiz bir oyun ortaya çıkmasını beklemiyoruz. İkinci turda yaklaşık olarak 8 milyon civarında oy kullanmayan vatardaşın bir kısmı nasıl olsa hiçbir değişiklik olmayacak diye düşünüyordu. Anacak gördüler ki değişim olabalir. Bu kitlenin de sandığın başına gideceğini ve tercihini Millet İttifakı‘nın adayından yana kullanacağını düşünüyoruz. Biz de Millet İttifakı olarak bu şekilde sandığa gitmeyen vatandaşlarımıza ikna etmek onların oylarını talip olmak ve sandığa götürmek için elimizden gelen tüm çalışmaları yapmaya gayret ediyor çalışıyoruz ve çalışmaya devam edceğiz bu tespitleri yaptıktan sonra sandık güvenliğini de en iyi şekilde sağlamamız gerekiyor. Tüm ittifak ortaklarımız ile birlikte son güne kadar çalışmaya devam edeceğiz."

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum