Bisiklet tutkusu engel tanımadı

Bisiklet tutkusu engel tanımadı

Fransa’dan 8 ay önce bisikletleriyle dünya turuna çıkan Janice Maignan ve Corentin Tisserand, Konya’yı da ziyaret etti. Fransız bisikletçiler, Konya’daki bisiklet yollarına hayran kaldıklarını söyledi

Fransa’dan 8 ay önce bisikletleriyle dünya turuna çıkan Janice Maignan ve Corentin Tisserand, Konya’yı da ziyaret etti. Fransız bisikletçilerin son duraklarından biri de Konya ve ilçeleri oldu. Fransız bisikletçiler, Konya’nın Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinin ardından Konya’yı da ziyaret etti. Konya’da Mevlana Müzesini, tarihi Sille Mahallesi gibi yerleri de gezen Fransız bisikletçiler, özellikle bisiklet yollarına tam not verdi.

Konya’nın gerçek anlamda bir bisiklet şehri olduğunu dile getiren Fransız Bisikletçi Janice Maignan, “8 ay önce bisikletlerimizle Fransa’dan başladığımız yolculukta son durağımız Türkiye oldu. Yol boyunca Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya gibi Avrupa ülkelerinden de geçtik. Türkiye bizi çok şaşırttı. Bisiklet kullanımı için ideal bir ülke. Özellikle Konya’daki bisiklet yolları Avrupa’nın birçok ülkesinde yok. Bisiklet yolları çok güzel fakat sürücülerin hala bisiklet sürücülerine yeterli saygıyı göstermediğine şahit olduk. Bisiklet yollarına araçların park edildiğini gördük. Aslında benzer olaylar Fransa’da yaşadığımız Marsilya şehrinde de oluyor. İnsanların zamanla bisiklet sürücülerine saygısının artacağını düşünüyorum” dedi.

PANDEMİDE EVDE KALMAK DAHA ZORDU

Pandemi zamanında bisikletle turu yapmaya ailelerinin karşı çıktığını dile getiren Maignan, “Bisiklet ve seyahat tutkumuz hiçbir engel tanımadı. Pandemi zamanında evde kalmak seyahat etmekten daha zor. Neredeyse 4 ay karantinada kaldık. Gerçekten çok bunalmıştık. Bisikletle dünya turuna çıkma fikrini ailelerimize açtığımızda önce karşı çıktılar. Çünkü bizim için tedirgin oldular. Çünkü; Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınından dolayı çok sayıda insan hayatını kaybetti. Fakat şimdi ailemiz de bize destek veriyor. Bizim dünya turuna çıkmamızdan dolayı mutluluk duyuyorlar. Ailemiz bize ‘size imreniyoruz’ diyorlar. Bu hastalığa karşı önlemlerimizi zaten aldık. Kalabalık ve kapalı ortamlara kesinlikle girmiyoruz. Hijyen konusunda da oldukça dikkatliyiz. Umarım bir an önce hastalığın sona erer ve insanlar gönül rahatlığıyla yeniden seyahat edebilir” diye konuştu.

17-2.jpg

TÜRK HALKININ MİSAFİRPERVERLİĞİ ETKİLEYİCİ

Bisikletle dünya turunun farklı kültürleri ve ülkeleri tanıma adına önemli şeyler kattığını dile getiren Corentin Tisserand ise şunları söyledi: “Dünya turuna başlamadan önce işten ayrıldım. Pandemi zamanında büyük bir riskti bu karar. Ama bu kararımdan dolayı pişman değilim. Türkiye’de çok güzel dostluklar kurduk. Fransa basınında ve ülke kamuoyunda Türklerle ilgili çıkan söylentilerin hiçbirinin gerçek olmadığına şahit oldum. Türkiye çok güzel ve gelişmiş bir ülke. Türk halkı da çok misafirperver ve cana yakın insanlar. Herkes bizi misafir etmek istiyor. Beyşehir’de yağmurlu havada mahsur kaldık. Belediye Başkanı Adil Bayındır, bizi misafir etti. Çok iyi ağırladılar. Avrupa’da böyle bir olaya şahit olmak çok zor. Türk halkının iyi niyetli tavrı beni çok etkiledi. Pandemi sona erdikten tekrar Türkiye’ye geleceğiz. Arkadaşlarımızın da Türkiye’ye gelmesi konusunda tavsiyeler de bulunuyoruz. Türkiye ve Fransa ilişkilerinde kimsenin politikaya takılmamasını istiyoruz. Biz de hükümetin bazı politikalarından çok rahatsızız. Ama Türk halkının bazı konulardaki tepkilerine de hak veriyoruz. Umarım ülkelerimiz arasındaki ilişkiler iyi yönde gelişir. Fransa’da çok sayıda Türk yaşıyor. Onların ülkemize kattığı değerler bizi mutlu ediyor. Konyaspor’u da Marsilya’ya geldiğinde izleme fırsatı bulmuştum.” Fransız çift, Türkiye turunun ardından Kuzey Afrika ve Orta Afrika ülkelerine gideceklerini de sözlerini ekledi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

17-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum