Bisiklet kullanımında öncü şehir Konya

Bisiklet kullanımında öncü şehir Konya

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Sürdürülebilir Ulaşım Farkındalık Korteji gerçekleştirildi.

Konya Panorama Müzesi önünde başlayan kortej, Kılıçaslan Meydanı’nda düzenlenen Bisiklet Şehri Konya Fotoğraf Yarışmasının ödül töreninin ardından sona erdi.

img-2401-1200x800.jpg

Kılıçaslan Meydanı’nda bisikletlilerce yapılan akrobasi hareketlerinin ve çeşitli oyunların da gösterildiği korteje Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve çok sayıda bisikletli katıldı. Kortej sonunda ayrıca Bisiklet Şehri Konya Fotoğraf Yarışmasının fotoğrafları sergilendi.

eksik-1-1200x800.jpg

Yarışmanın ödül töreninde söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şunları kaydetti: “Konya kadim bir şehir. İçinde birçok güzellik var. Bu güzellikleri ise son dönemlerde bisiklet şehri Konya diyerek taçlandırmaya çalışıyoruz. Konya, geçmişten beri insanların bisiklet kullandığı, her evde bir velespitin olduğu bir şehir.

img-2358-1200x800.jpg

Bugün gelişmiş toplumlarda da şehir trafiğini çözmenin ve sağlıklı yaşamanın temel yolu bisiklet kullanımı. Avrupa’da birçok şehir ulaşımda artık bisiklet kullanmaya başladı. Biz de Konya olarak bu duruma öncü olmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

img-2395-1200x800.jpg

Konya 550 kilometrelik bisiklet yolu ile Türkiye’de en çok bisiklet yoluna sahip şehir. Bu vesile ile bizler her fırsatta bisikletin önemini anlatıyoruz. Bugün de hareketlilik haftası kapsamında bu organizasyonu gerçekleştirdik.” Düzenlenen fotoğraf yarışması dereceleri ise şöyle: Birinci Levent Ateş, ikinci Cihan Savran, üçüncü Ali Ayan. Mansiyon: Yüksel Açıkgöz, Yunus Karabıyık.

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum