Murat Ata

Murat Ata

Birlikte Kazanalım

Birlikte Kazanalım

Geçmiş dönemlerde oy kaybettiği seçimler geçirmiş olsa da 22 yıl sonra AKP 31 Mart seçimlerinden hüsranla ayrıldı. CHP ise 47 yıl aradan sonra yerel seçimlerde olsa sandıktan 1. Parti olarak çıktı. Birçok siyasetçi, akademisyen ve yorumcu AKP Yönünden kaybetmelerinin, CHP yönünden kazanmalarının nedenlerini zaten tartışacaktır. Ben ise bu duruma farklı bir bakış açısı sunmak ve bazı sorularla bir kapının artık aralanmasını istiyorum.

Biz Ülke ve Millet olarak birlikte kazanmayı öğrenebilecek miyiz? TBMM de milletvekili maaşları için alınabilen ortak kararları, ülke menfaatine olan politikalar için ne zaman alabileceğiz?

Parlamento ve Kabine tüm Türkiye’yi kapsayan ve gerçekten ihtiyaç olan kucaklaşmayı ne zaman gerçekleştirecek? Sen yaptın olmadı, ben yapsam ne güzel olurdu demekten vazgeçip, bize şu lazım, bunu birlikte yapalım diyebilecek miyiz?

Senin inancın kötü, dolayısıyla sen de kötüsün, Benim inancım çok iyi hatta taş gibi dolayısıyla ben de taş gibiyim diye düşünmekten geri durmayı, çocukça duyguları atıp birbirimize ve inançlarımıza saygı duymayı ne zaman deneyeceğiz?

Herkes menfaatçi, bal tutan parmağını yalar, onlar yaptı biz alasını yaparız ya da yapalım, biz çok çektik onlarda çeksin zihniyetinden ne zaman kurtulacağız?

Allah’a şükürler olsun Cennet gibi bir vatanımız var. Aynı havayı soluduğumuz komşumuza o nefesi veren, bize komşu eden ve birlikte yaşamayı öğreten kim diye önce kendimize ne zaman soracağız?

İlk başta Şeytan suçladı başkasını(Adem A.S.) Biz başkalarını suçlamayı artık bırakmalıyız. İlk kendi kapımızın önünü süpürmeliyiz. Kendimiz kadar karşımızdakine de söz hakkı vermeliyiz. Kavgayla, gürültüyle, yalanla iftirayla, adam kayırmayla, nemelazımcılıkla yürüyebileceğimiz yol alabileceğimiz mesafe kalmadı. İçeride birbirimizi yemekten, dışarıda düşman göremeyecek hale geldik. Hoşgörüyü, Sevgiyi geçtim Birbirimize Saygıyı kaybettik. Gençliğin umutlarını eritiyor, farklı kültürlerden oluşturduğumuz bütünlüğümüzü tüketiyor insanlığımızı kaybediyoruz.

Artık birlikte hareket ederek birlikte kazanmanın zamanı geldi. Bu seçimlerde seçmenlerin AKP ve CHP den bunu yapabilmelerinin kaçınılmaz gerekliliği mesajını okudum ben. Hepimiz bu ülkede yaşıyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. Menfaatlerimize kıyamadığımız her gün birileri kaybediyor. Önce başka birilerinin kaybı gibi görünen ne varsa dönüp dolaşıp bir yerde kendi kaybın olarak karşına çıkıyor.

Bu nedenle herkes iyi düşünmeli siyaset üstü bir birliktelik oluşmalı. Sen, ben, sağ, sol, laik, anti laik, İslamcı, anti İslamcı, Radikal, Liberal, demokrat, faşist vs. vs. diye diye kaybediyoruz. Önce İnsan, ahlak, hak, hukuk, adalet ve her vatandaşa eşit muamele diyemedikçe ve bunu gerçekleştirmedikçe yukarıda bahsi geçen inanç ve görüşler sadece yüze takılan maskelerin ötesine geçmeyecektir.

O gider bu gelir, giden gider kalan kalır, kalan sağlar da zaten bize kalır anlayışını değiştirmek için bu tarihi fırsat kaçırılmamalı, ülke ve millet olarak hep birlikte kazanmanın yolları artık açılmalıdır. Vesselam

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Ata Arşivi
SON YAZILAR