Binlerce sıfır araç satıldı

Binlerce sıfır araç satıldı

Otomobil firmalarınının Konya'daki bayileri 2015'te satış rekoru kırdı. Sadece bir bayi bin 650 adet sıfır aracın satışını gerçekleştirdi. Bayiler kendi rekorlarını egale ederken, kolay ödeme imkanları nedeniyle yüzlerce kişi de sıfır arabaya sahip oldu

Otomotiv sektörü, 2015 yılını rekorla kapattı. Sadece Konya'da firmalar binlerce sıfır araç sattı. Bayiler hedefleri tutturduğu gibi kendi rekorlarını da egale etti. Birçok firma temsilcisi satışlarda rekor kırılacağını tahmin bile etmiyordu. Ancak satışlarda gözle görülür bir artış oldu. Yıl boyunca döviz kurlarında yaşanan yükselmeye ve komşularda yaşananan sıkıntılar nedeniyle ihracatta yaşanan düşüşe rağmen otomotiv sektörü rekor kırdı. Firmalarının satışları artırmak için yılın son çeyreğinde devreye koyduğu kampanyalar satışların artmasına neden oldu. Kolay ödeme imkanları nedeniyle yüzlerce kişi sıfır araç satın almak için bayilere koştu. Kampanyalar sebebiyle görülen talep artışı firmaların yüzünü güldürdü. Firmalar yılı rekor kırarak kapattı. Konyalılar, sıfır araçta firmaların sunduğu fırsatları kaçırmadı. Aralık ayında kimi vatandaş aracını yeniledi, kimi de ilk kez sıfır bir otomobile binmenin sevincini yaşadı.

SADECE FİAT KONYA'DA BİN 650 SIFIR ARAÇ SATTI

Fiat Koyuncu, Konya'da en çok araç satışı yapan bayiler arasında bulunuyor. Satış temsilcilerinden alınan bilgilere göre Fiat Koyuncu'da 2015 yılında bin 650 araç satıldı. Vatandaş Fiat'ın ticari araçlarına daha çok ilgi gösterdi. Ticari araç kalmadı. Bayinin stokları tükendi. Diğer illerden araç temin edildi. Onlarca kişi Aralık ayında satın aldığı aracını teslim almak için bekliyor. Bayide sadece Aralık ayında 420 sıfır araç satıldı. Kasım'da ise 210 aracın satışı yapıldı. Bayi hedeflerini tutturdu. Diğer markalar da satış hedeflerini yakaladı. Alınan bilgiye göre Renault ve Dacia'nın Konya'daki bayisinin sadece Aralık ayında 210 araç sattığı öğrenildi. Volkswagen markasının Konya'daki yetkili satıcısı Gökmen'ler, Aralık ayında 300 araç sattı.

ARAÇ SATIŞLARINDA REKOR BEKLEMİYORDUK

Konu hakkında bilgi veren firmaların satış temsilcileri, "2015 yılında bu kadar satış yapılacağını kimse beklemiyordu. Tahminler tutmadı. Satışlarda ciddi artış oldu. Sadece Konya'da binlerce sıfır araç satıldı. Diğer illerde de firmalar hedeflerini tutturdu. Firmalar bayram etti diyebiliriz. Birçok bayinin stoklarında araç kalmadı. Kampanyalardan yararlanmak isteyenler bayilere uğradı. Firmalar Aralık ayında haftasonunda bile çalıştı. Sıfır satışlarındaki artış ikinci eli de hareketlendirdi. Takas indirimleri ve taksitli satışlar vatandaşın işine geldi" ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞLLARI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.