Bill Gates konuştu! Aşı için tarih verdi!

Bill Gates konuştu! Aşı için tarih verdi!

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un kurucusu Bill Gates Arap medyasına yaptığı açıklamada koronavirüs aşısı hakkında bilgi verdi.

Bill Gates koronavirüse karşı aşı çalışmalarından, ABD seçimlerine kadar pek çok konuya değindi  

Aşının üretilmesi konusunda umutlu olduğunu söyleyen Gates, “Aşı için bu kadar çaba olması heyecan verici bu da aşı konusunda başarı şansımızı oldukça artırıyor. En iyi senaryo bu yıl sonu ama daha yüksek ihtimalle 2021 sonunda bir aşı üretimi gerçekleşebilir” dedi. 

İkinci dalga virüs salgınının olacağını ve güney ve orta Amerika'ya dikkat çeken Gates “İkinci dalga kesinlikle olacak. Nerede ve ne kadar kötü olacağını bilmiyoruz. Ancak üzülerek söylüyorum ki salgın güney ve orta Amerika’da hızla ilerlemeye başladı. ABD ve Avrupa'daki vaka ve ölümlerde düşüş görsek de bu ne yazık ki tüm dünya için geçerli değil” ifadelerini kullandı. 

Küresel salgının yaklaşan ABD başkanlık seçimlerini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin şeklindeki soruyu da yanıtlayan Gates, "Ben seçim sonuçlarını tahmin etme konusunda o kadar da iyi değilim. Son seçim sonucunu bilememiştim. O yüzden bana bu konuda güvenmenizi önermem. Ama insanların uzmanlığın önemini gördüğüne şahit oluyorum. Buna göre bir tepki verebilirler” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.