‘Bilim Merkezi’ Meclis gündeminde

‘Bilim Merkezi’ Meclis gündeminde

Türkiyede ilk olarak Konyada kurulacak olan Tübitak destekli Bilim Merkezine İl Genel Meclis bütçesinden pay ayırıp ayrılmaması görüşüldü.

Meclis Başkanı Mustafa Sabri Ak başkanlığında dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi 19. dönem Şubat ayı ikinci toplantısında Meclis üyeleri, Bilim Merkezi’nin Konya için çok önemli olduğunu vurguladı. AKP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Yurdakul, geç kalınmış ilklerin şehri olan Konya’ya açılacak Bilim Merkezi’nin yeni Mimar Sinanlar, yeni Farabilerin yetişmesinde önemli olduğunu söyledi. Türkiye’yi bilim merkezi haline getirmenin, Bilim Merkezi’nin vizyonu olduğunu aktaran Yurdakul, bunun yanında merkezin, dünyadaki bilimi de Türkiye’ye ve Konya’ya getireceğini ifade etti. Dinimizin ev geçmişimizin de ilime ve bilime çok önem verdiğini anlatan Yurdakul, “Hiçbir ülkede bizim dinimiz ve kültürümüz kadar ilime ve bilime önem verilmez. Gerek Kuran-ı Kerim’de gerekse Hadis-i Şerif ve atasözlerinde olsun ilmin önemi hep vurgulanmıştır. Buna rağmen ülkemizin ilimde ve bilimde diğer ülkelerin gerisinde kalması ne kötü” diye konuştu. MHP İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Ünal ise İl Genel Meclisi’nin, kurulacak Bilim Merkezi’nde ana yüklenici olmadığını kaydederek, ana yüklenici olan Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeye bütçesinden ne kadar ayıracağının belirtilmemesini eleştirdi. Yılmaz Ünal’a cevap veren İl Genel Meclis Üyesi ve AKP Grup Başkanvekili Erol Küçükbakırcı da Büyükşehir Belediyesi’nin zaten binanın yapımı ve sürdürülebilirliği konusunda yükümlülük aldığını söyledi. Küçükbakırcı, “Konya ve Türkiye için önemli bir proje olan Bilim Merkezi’ni destekliyorum deyip, bu konuda hiçbir icraatta bulunmamanın bir anlamı yok. ‘Destekliyorum’ diyorsak, fedakârlıkta da bulunmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi. İl Genel Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Meclis’ten talep edilen ‘bütçenin yüzde 2 oranında’ desteğin yüzde 1 olarak düşürülmesi konusunda genel kanaat oluşturdu. Karar, Plan Bütçe Komisyon’unda ayrıntılarıyla tekrar görüşülmek üzere oy birliği ile başka bir oturuma ertelendi.
“KAPIMIZDAKİ İMKANI, PAHALILIKTAN DOLAYI KULLANAMIYORUZ”
SP Grup Başkanvekili Abdullah Altuntaş ise Konya’da doğalgaz kullanımının büyük bir sorun teşkil ettiğini söyleyerek, “Konya’da doğalgaz büyük bir sorun. Kapımıza geldiği halde, çok pahalı olduğu için kullanamıyoruz. Bunun sonucunda da özellikle akşam saatlerinde hava kirliliği had safhaya yükseliyor. Bu sorunun çözümü için yetkililerden çalışmalar bekliyoruz” diye konuştu.
UĞUR ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.