Bayramda sokağa çıkma yasağı masada

Bayramda sokağa çıkma yasağı masada

Kısmi kapanma olumlu sonuç vermezse, bayramda 10 günlük sokağa çıkma yasağı masada!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günü kabine toplantısı sonrası açıkladığı 2 haftalık kısmi kapanmada istenen sonuç elde edilemezse daha sıkı tedbirler gelecek.  Bu tedbirler arasında ise bayram tatili ile hafta sonunu birleştirip, 10 günlük bir sokağa çıkma yasağı da bulunuyor.

RAMAZAN’IN SON İKİ HAFTASI VE BAYRAMLA İLGİLİ YENİ TEDBİRLER MASADA

Türkiye’de son günlerde koronavirüs vaka sayıları 60 binin üzerine çıktı. Uzmanlara göre Kovid-19 kontrolden çıkarken, hükümet ise yeni tedbirlerle kontrolü ele geçirmeye çalışıyor. Bu kapsamda Salı günü yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ilk haftası boyunca uygulanacak kısmi kapanma kriterlerini kamuoyuyla paylaştı.  Buna göre, hafta içi  saat 21:00-05:00 arası olan sokağa çıkma yasağı 19:00-05:00’a çekilirken, kafe ve restoranlarla ilgili yeni tedbirler alındı. Bu iki haftalık kısmi kapanma sürecinde vaka sayıları 40 binin altına düşmezse Ramazan ayının son iki haftalık periyodunda ve Bayram tatili ile ilgili de yeni tedbirle masada duruyor.

İLK AŞAMADA AVM’LERİN KAPATILMASI GÜNDEMDE

İki haftalık kısmi kapanmanın ardından vaka sayıları 40 bin civarına çekilmezse, ikinci iki haftalık kısmi kapanma için yeni tedbirler getirilmesi bekleniyor. Bunlar arasında ise neden şimdiye kadar kapatılmadığı tartışma konusu olan AVM’ler başı çekiyor. Vaka sayıları istenen seviyelere çekilmezse ise ikinci periyotta AVM’lerin kapatılması, kuaför ve berber salonlarının kapatılması gibi yeni tedbirler alınacak. Bununla beraber kamu ve özel sektör çalışma şartları ile ilgili de yeni düzenlemeler getirilmesi gündemde.

10 BİNE DÜŞMEZSE 10 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK!

Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun masasında bayram tatili ile ilgili de alternatifler yer alıyor. Bayramda şehirlerarası seyahat ve bayram ziyaretlerinin yasaklanması gibi tedbirler beklenirken ayrıca bir haftayı aşkın bir sokağa çıkma yasağı da gelme ihtimali bulunuyor. Eğer Ramazan’ın son iki haftasındaki tedbirlerden de istenen olumlu tablo ortaya çıkmazsa, son çare olarak bayram tatili ile hafta sonu yasakları birleştirilerek, bir hafta ile 10 gün arasında bir sokağa çıkma yasağı öngörülüyor.  Buna göre 13 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan bayram tatiline hafta sonu da dahil edilerek 7 Mayıs Cuma günü akşam 19:00’da başlatılması düşünülüyor.  7 Mayıs’ta başlatılacak sokağa çıkma yasağının 17 Mayıs Pazartesi Sabah saat 05:00’e kadar uygulanması masada duran son çare olarak görülüyor. Ramazan ayı boyunca alınan tedbirler vaka sayılarını 10 bin civarına çekmediği takdirde bayramda 10 günlük sokağa çıkma yasağı sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum