Başka üniversite istemiyoruz

Başka üniversite istemiyoruz
YÖK'ün, SÜ'ye bağlı Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin Konya Üniversitesi'ne bağlanması tavsiye kararını eleştiren öğrenciler, başka bir üniversiteden mezun olmayı(...)
YÖK'ün, SÜ'ye bağlı Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin Konya Üniversitesi'ne bağlanması tavsiye kararını eleştiren öğrenciler, başka bir üniversiteden mezun olmayı istemediklerini belirttiler

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Turkuaz Öğrenci Topluluğu Başkanı ile Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi öğrenci temcileri Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ün, SÜ'ye bağlı Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin Konya Üniversitesi'ne bağlanması tavsiye kararını eleştirdiler. Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen basın toplantısında YÖK'ün aldığı kararı doğru bulmadıklarını belirten öğrenciler büyük emek harcayarak kazandıkları SÜ'den mezun olmak istediklerini aktardılar. Turkuaz Öğrenci Topluluğu olarak YÖK'ün aldığı tavsiye kararının kabul edilemez olduğunu dile getiren Turkuaz Öğrenci Topluluğu Başkanı Süleyman Çakır, "Ben Meram Tıp Fakültesi öğrencisiyim. Ülkemizin köklü üniversitelerinden olan biri olan SÜ'nün öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Bir arkadaşlarım gibi ben de birçok farklı tıp fakülteleri yerine köklü yapısı ile adını duyurmuş üniversitemizi tercih ettik. YÖK'ün aldığı bölünme kararı ile mahzun ve müteessiriz. Böyle bir karar verilmeden önce demokratik bir ülkenin kurumunun yapması gerektiği gibi bu fakültelerde eğitim öğretim hayatını devam ettiren öğrencilerin ve akademik personelin görüşlerine başvurulması gerekiyordu" dedi.
YÖK'ün aldığı kararın yanlış olduğunu ve bu fakültelerde okuyan öğrenciler olarak böyle bir bölünmeyi istemediklerini  duyurmak için anket çalışması başlattıklarını da vurgulayan Süleyman Çelik, "Anket çalışmamızın sonuçlarını kamuoyuna ve YÖK'e bildireceğiz. Bölünme konusuna karşı olduğumuzu ısrarlı bir şekilde göstereceğiz" şeklinde konuştu.
SÜ'NÜN KALİTESİNDEN DOLAYI BURAYA GELDİK
SÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Faik Avcı da, 36 yıllık geçmişiyle SÜ İlahiyat Fakültesi'nin bir marka olduğunu anımsatarak, "Fakültemizde okuyan arkadaşlar bu marka fakülteye girmek için emek harcadılar. Öğrenciler olarak kazanmış olduğumuz hakkımızı kaybetmek istemiyoruz. SÜ'den alınması amaçlanan fakültelerde okuyan arkadaşlar SÜ'nün kalitesinden dolayı burayı tercih etti. Biz daha düşük puanlarla başka üniversiteler yerleşebilirdik. Hiç bir etki ve yetkimiz olmadan başka bir üniversiteden mezun olacağız. Biz bunu istemiyoruz" diye konuştu.
KARAR ÖĞRENCİLERE KARŞI ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKTIR
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Abdullah Elma ise, fakültelerinin SÜ'den ayrılmasının kendileri için çok büyük kayıp olacağını bildirdi. Üniversiteden mezun olunca hangi üniversiteden mezun olunmasının önemli olduğunu da belirten Abdullah Elma, "Diğer arkadaşlarım gibi biz de SÜ'nün kalitesinden dolayı buraya geldik. Birçok arkadaşımız SÜ'de okumak için bir kaç defa üniversiteye giriş sınavına girdi. Öğrencilerin bu kadar emek vererek kazandıkları üniversiteyi yeni kurulan bir üniversiteye bağlamak bize karşı çok büyük haksızlık olacaktır. Fakültelerimizin Konya Üniversitesi'ne bağlanmaması için öğrenciler olarak neler yapabilirsek yapacağız" ifadelerini kullandı.
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.