Basın bülteni gönderimi

Basın bülteni gönderimi

Basın bülteni gönderimi

; hazırladığınızı duyuruların, basın yayın kuruluşlarına ulaştırılması işlemidir. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bu işlemler saniyeler içerisinde gerçekleşiyor olsa da, basın bültenlerinin etkili biçimde yayıcıya ulaştığından emin olabilmek mümkün değildir. Daha doğrusu buna bireysel olarak hakim olamazsınız. Ne kadar etkili metinler hazırlamış olursanız olun ve duyurunuz ne kadar haber niteliği taşırsa taşısın, yayıncı tarafından dikkate alınmayabilir. Bu noktada basın yayın organlarında görevli personel için önemli kriterlerden bir tanesi, duyurunun kimden geldiğidir. Medya kuruluşu çalışanları, sektörde faaliyet göstermekte olan Basın bülteni gönderimi yapan firmaların gönderilerini dikkate alırlar. Zira bu firmalar, basın bülteni niteliklerine hakimdir ve ön incelemeyi yaparak medya kuruluşunun üzerinden belli düzeyde yükü alırlar. Medya çalışanı bu sayede zaman kaybetmez ve çoğunlukla beklentileri ile örtüşen metinlere ulaşır.

Bültenlerin hazırlanması, Basın bülteni gönderimi yapan firmalar tarafından en azından kontrol edilen süreçlerdir. Gönderimin başarılı olabilmesi için haber kaynağında metnin uygun şekilde hazırlanması sağlanır. Bununla birlikte, kimi dağıtımcı firmalar, metin hazırlanması noktasında da destek verebilmektedir. Sonuç olarak bu firmaların sevk ve idaresinde hazırlanan metinler çoğunlukla yayınlanmaya uygun metinler olarak ortaya çıkar. Üstelik bu sayede çok uzun süren mesailer de gerekmez. Profesyonelce hazırlanan metinler, yine başarılı bir şekilde dağıtılabilir.
Basın bülteni gönderimi; bu alanın uzmanı olmayan kişiler için imkansıza yakın bir işlemdir.

Bilhassa sürekli bu gönderileri yapıyorsanız, ciddi bir dağıtım ağı kurmalı ve basın yayın organları ile sürekli etkileşim halinde olmalısınız. Eğer Basın bülteni gönderimi işini belli periyotlarda yapıyorsanız, işiniz biraz daha zora olacaktır. Zira bahsettiğimiz etkileşim bu durumda imkansızlaşacaktır. Çok daha önemli bir husus, sektör profesyoneli olmayan hiç kimse tüm basın yayın araçlarını bilemez. Hemen herkes belli başlı birkaç yayın organına hakimdir ki, günümüzde dijital medya araçlarının da sektöre dahil olması ile yüzlerce yayın alanı duyuru sahiplerini bekler hale gelmiştir. Bu nedenle duyuruların yeterince ve uygun mecralarda yapılabilmesini sağlamak için mümkün olan en geniş ağa sahip olmak gerekir. Bu da Basın bülteni gönderimi yapan firmaların en uygun şekilde gerçekleştireceği işlemler arasında yer almaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.