Başbakan, koronavirüs nedeniyle doktorluğa dönüyor

Başbakan, koronavirüs nedeniyle doktorluğa dönüyor

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar koronavirüs salgını nedeniyle asıl mesleği olan doktorluğa geri dönüyor. Varadkar haftada bir gün başbakanlık koltuğunu bırakacak ve sağlık çalışanlarına yardım edecek.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar koronavirüs salgını nedeniyle asıl mesleği olan doktorluğa geri dönüyor. İrlanda Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Leo Varadkar'ın haftanın bir günü İrlanda Sağlık Servisi Yönetimi (HSE) için görev yapacağı belirtildi.

Açıklamada, "Doktor Varadkar, uzmanlığı kapsamında yer alan konularda haftanın bir günü HSE'ye hizmet verecek. "Aile üyelerinin ve arkadaşlarının çoğu sağlık alanında çalışıyor. Kendisi az da olsa yardımcı olmak istedi" ifadelerine yer verildi.

Irish Times gazetesi, Başbakanın telefon aracılığıyla hastalara danışmanlık yapacağı, Varadkar'ın virüsle enfekte olan kişilerle yüz yüze gelmek yerine onlara telefondan bilgi vereceği belirtildi.

İrlanda'da salgın nedeniyle şimdiye kadar 158 kişi yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı 4 bin 994'e ulaştı.

Dublin'de yaklaşık yedi yıl doktorluk yapan Leo Varadkar, 2010 yılında siyasete atıldığında mesleğini bırakmıştı. Varadkar, 2017 yılında başbakan seçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.