Başarı sırasını en çok artıran üniversite Uluslararası Balkan Üniversitesi oldu

Başarı sırasını en çok artıran üniversite Uluslararası Balkan Üniversitesi oldu

Uluslararası Balkan Üniversitesi, Webometrics Üniversite sıralamasında, Makedonya’da bulunan üniversiteler içerisinde başarı sırasını en çok artıran üniversite oldu. 

Uluslararası Balkan Üniversitesi, üniversitelerin bir önceki eğitim & öğretim döneminde yaptıkları çalışmaları temel alarak oluşturulan Webometrics Üniversite sıralamasında, Makedonya’da bulunan üniversiteler içerisinde başarı sırasını en çok artıran üniversite oldu. 
Pandemi sürecinde dünyadaki bütün çalışma alanlarında çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalınırken, eğitim alanında da çok ciddi hasarlar oluştu. Yüz yüze yapılamayan eğitim, araştırmaların sekteye uğraması, öğrencilerin üniversiteye gelememesinden kaynaklı yaşanan birçok sıkıntının yanı sıra, üniversitelerin araştırma & geliştirme çalışmaları da ciddi manada sekteye uğradı. Bu süreçte birçok üniversite dünya sıralamasında bulunduğu yeri kaybederek gerilere doğru gitti. 

whatsapp-image-2022-12-15-at-10-19-50-2.jpeg

Şangay Klasmanı (Shangai Ranking) verilerine göre Makedonya’nın eğitim alanında birinci üniversitesi olan Uluslararası Balkan Üniversitesi, Webometrics’in her yıl yayınladığı veriler kapsamında, 2022 yılı sıralamasında pandemi ve oluşturduğu şartlara rağmen 986 basamak birden yükselerek başarısını artırdı. Makedonya’daki üniversitelerin büyük bir bölümü bulunduğu konumu kaybederek geriye giderken, Uluslararası Balkan Üniversitesi sıralamadakini yükselişini sürdürmeye devam etti.

Geçtiğimiz yıllarda Kuzey Makedonya’nın en iyi özel üniversitesi olarak raporlanan Uluslararası Balkan Üniversitesi, Devlet İstatistik Kurumu verilerine göre Kuzey Makedonya’da en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olurken, 2022 yılında da bu başarısını devam ettirmesinin yanı sıra, 2022 Webometrics verilerinde de bir önceki yıla göre dünya genelinde 986 basamak birden yükselerek Kuzey Makedonya’da en hızlı yükselen yüsek öğretim kurumlarından biri oldu. 

Her eğitim & öğretim yılında bir önceki yıla göre yeni atılımlar yapan Uluslararası Balkan Üniversitesi, geçen yıl itibari ile Diş Hekimliği Fakültesi ve Hemşirelik Yüksekokulu alanlarında da eğitime başladı. Yeni açılan her iki fakülte içerisine, “Akıllı Sınıflar Projesi” kapsamında, tüm amfi tiyatro, IT laboratuvarları, sanat atölyeleri, akıllı Tahta ve hibrit eğitimi destekleyen kamera ve ses sistemleri gibi yatırımlar yaparak, eğitimde yaşanan hızlı değişime ve gelişime de adapte olma yolunda adımlar attı.

whatsapp-image-2022-12-15-at-10-19-50-1.jpeg

- Bölgedeki ilk dijital kütüphane bu yıl kurulacak

2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühüyle kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi, bölgedeki ilk dijital kütüphaneye ve büyük bir kompleks içinde yer alacak olan bölgenin en büyük yurt projesine de bu yıl içerisinde başlıyor. Tüm bunların yanında, kaliteli iş gücüne hizmet edecek olan “Yapay Zekâ” lisans bölümü de bu yıl öğrenci kabulüne başlıyor. 

Yapay zekâ çerçevesinde şekillenen rekabetçi dünyanın ihtiyaçlarını karşılamak ve bölgenin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılamak adına böyle bir bölüm açarak öğrenci almaya başlayacaklarını söyleyen Uluslararası Balkan Üniversitesi rektörü Prof Dr Mehmet Dursun ERDEM; “Üniversitemize olan teveccüh her yıl artmaya devam ederken, bizler de bu teveccühe karşılık yatırımlarımıza ve yeniliklere devam ediyoruz. Uluslararası kuruluşların yapmış olduğu sıralamalardaki yükselişimizin de gösterdiği gibi, zamanla yaptığımız bu yatırımlar daha da iyi sonuçlar verecek ve Uluslararası Balkan Üniversitesinin çok daha yukarılara tırmandığını hep beraber göreceğiz. 

Türkiye’nin Balkanlarda yüz akı olmaya devam eden Uluslararası Balkan Üniversitesi, kaliteli eğitimde marka olduğu kadar, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de ön plana çıkarak, özellikle üniversite bünyesindeki yeni ve nitelikli akademik kadro ve yayınları ile Türkiye’de ve bölgede adından sıkça söz ettirmektedir. Tüm bunların yanında, alt yapıya yapılan yatırımlar, üniversitemizin Balkanlarda akademik yayıncılığın merkezi haline gelmesi, her yıl açılan yeni fakülteler ve programlar ile bizleri takip eden bütün gönüldaşlarımızın yüzlerini ak etmeye devam edeceğiz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.