Bakan Yıldız'dan Karaman'a müjde

Bakan Yıldız'dan Karaman'a müjde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karapınar - Ayrancı kömür havzasıyla ilgili yatırımın 8 milyar doları bulacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karapınar - Ayrancı kömür havzasıyla ilgili yatırımın 8 milyar doları bulacağını söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Bakan Yıldız, Ayrancı ilçesindeki incelemeleri ve Saray Bisküvi'nin üretim bölümünü ziyaretinin ardından Karaman Valisi Murat Koca'yı makamında ziyaret etti.

Valilikte Karapınar Kömür Havzası yerine Karapınar-Ayrancı Kömür Havzası isminin kullanılması teklifini kabul eden Bakan Yıldız'a ziyarette Karaman AK Parti Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün eşlik etti. Kurmayları ile ziyaretlerine devam eden Bakan Yıldız'ın sonraki durağı AK Parti İl Teşkilatı oldu.

Bakan Yıldız burada yaptığı açıklamada siyasi iktidar olmadan ekonomik iktidarın söz konusu olamayacağını belirterek son 10 yılda Türkiye'nin normalleştiğini dile getirdi.

Bakan Yıldız gezi olaylarına da değinerek siyasi istikrar nedeniyle daha önceki dönemlerde olan problemlerin yaşanmadığını söyledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına da katılan Bakan Yıldız, Karapınar-Ayrancı bölgesinde bulunan 1,8 milyar tonluk kömür rezervinin Afşin Elbistan'dan sonra Türkiye'nin en büyük kömür rezervi olduğuna dikkati çekerek, 30 yıllık kömürü kullanabilecek yapıyı, çevreye rağmen değil çevreyle beraber sağlayacak şartları ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Yıldız "Nereden bakarsanız bakın finansmanı, fizibilitesi, projelendirilmesi, dizaynı ve inşaatıyla beraber toplam 10 yıl içinde biz bunu düşünüyoruz. İlk başta çok uzun gibi görünebilir ama 2023 yılı hedeflerimiz için biz bunları son derece normal görüyoruz." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum