Bacacıyım diyen herkese inanmayın

Bacacıyım diyen herkese inanmayın

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin önlenmesi için çatının en yüksek noktası ile bacanın en yüksek noktasının eşit seviyede olması gerektiğini söyledi.


İşbitirici yaptığı açıklamada, Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldıkları bilgilere göre, bugün akşamdan itibaren lodosun etkili olacağını bildirdi. 
Bu tür rüzgarların iyi temizlenmemiş ve standartlara uymayan bacalar için risk oluşturduğunu belirten İşbitirici, şu bilgileri verdi: 
''Çatının en yüksek noktası ile bacanın en yüksek noktasının eşit seviyede olması gerekir. Bacanın aşağı ya da yukarıda olması durumunda sirkülasyon istenilen düzeyde gerçekleşmez. Bunun sonucunda da baca basması denilen durum ortaya çıkar. Karbonmonoksit gazı, bacadan geri akım sonucunda eve dolarak üzücü sonuçlara yol açar. Bu yüzden baca standartları kontrol edilmeli ve özellikle yılda bir kez mutlaka temizliği yapılmalıdır.'' 
Düşük kaliteli yakıt kullanıldığında bacaların daha fazla tıkandığını vurgulayan İşbitirici, bu tür yakıt kullanan vatandaşların bacalarını sık aralıklarla kontrol etmelerini, temizliğini ertelememelerini önerdi. 
Ehil olmayan birçok kişinin baca temizliği yaptığına dikkati çeken İşbitirici, ''Vatandaşlar, 'bacacıyım' diyen herkese inanmasın, mutlaka araştırma yapsın. En azından bacasını temizleteceği kişiye ve firmaya referans sorabilir. 1-2 gün araştırma yapılırsa baca temizliğinde istenilen verimin yakalanacağını düşünüyorum'' dedi. 
Önümüzdeki günlerde daire başkanlığı olarak Konya'da baca temizliği konusunda faaliyet gösteren firmalar için bir eğitim programı düzenleyerek yetki belgesi vereceklerini ifade eden İşbitirici, vatandaşların bu yetki belgesi olmayan kişilere baca temizliği yaptırmamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.