Aykut Kocaman çok fena patladı

Aykut Kocaman çok fena patladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sow ve Cristian'ın yedek kalmasını değerlendirdi, tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu çarpıcı sözlerle ifade etti..

FB TV'de yayınlanan "Teknik Analiz" programında soruları cevaplandıran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Duygulardan arındırıp aklı getirmeye çalışıyoruz. 11 günde 4 maç oynadık. 4 maçtan 3 tanesi deplasmanda, 1 tanesi ise seyircisiz. BATE'deki maçı 10 kişiyle oynadık. BATE takımı 122 kilometre koşmuş bir takım. Temel amacımız Sow veya Cristian'ı yedek bırakmak değil. Böyle yapmazsak çözemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşacağız. Bekleyen hazır gücü oynattık. Böyle yapmak zorundayız. Bundan sonra hep iddialı gideceğimizi düşünüyorum. Oyuncular montaj malzemesi değil. Bir sürü yanlışlık olacak. Yanlışları ayıklamalısınız. Önümüzdeki süreçte de çok yoğun maç trafiğimiz var" dedi.

"Sorumluluk tamamen bana ait"
Kocaman şöyle devam etti:
"Sorumluluk tamamen bana ait. Bu değişiklikler de olumlu olarak yansıdı takıma. Sahanın dışındaki her insan kendini teknik direktör gibi hissediyor. Burada uygulamalar ve sorumluluklar bana ait. Onların böyle bir görevi yok, böyle bir sorumlulukları yok. Kimseyi çok fazla ilgilendirmiyor. Elbette Fenerbahçe taraftarını ilgilendiriyor ama sahne var, sahnedeki oyuna bakın eleştiriliyorsa eleştirilir ama o niye oynamadı bu niye oynamadı tamamen alan işgaline giriyor. Ben kimsenin alanına girmiyorum, haddime değil. Türkiye'de futbolda temel problemlerden biri bu. Çalışanların alanlarına giriyor. Bu sorgulamayı yapacaklar F.Bahçe Kulübü Yönetim Kurulu'dur. 'Yeterlidir, yetersizsinizdir' der"

Bu sezon genel ortalamalarımızın biraz daha yukarı çıkması gerektiğini söylemiştim. Çok yukarıda değiliz geçen sezonlara göre. Yeterli değil, daha da artırmamız gerekiyor. Top oyunda olduğu sürece güzel. Gücünüzü en önemli gösteren ölçütlerden biri. Örneğin Celtic-Barcelona maçı var. Yüzde 89-11 gibi bir rakam var. Futbolun sürprizi, garipliği diyebiliriz. Celtic maçı 2-1 kazandı. Rakamlara baksanız inanmazsınız. Top oyunda olduğu sürece futbol güzel oluyor. Topu kimse kimseye vermek istemez. Uzun vadede bakıldığında topa sahip olmak önemli bir olay"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.