Av. Serdar Ceylan koronaya yakalandı

Av. Serdar Ceylan koronaya yakalandı

Konya kültür sanat camiasının yakından tanıdığı, Merhaba Gazetesi kültür eki Akademik Sayfalar’ın hazırlayanlarından araştırmacı yazar, Av. Serdar Ceylan, koronaya yakalandı.

Konya kültür sanat camiasının yakından tanıdığı, Merhaba Gazetesi kültür eki Akademik Sayfalar’ın hazırlayanlarından araştırmacı yazar, Av. Serdar Ceylan, koronaya yakalandı. Ankara'da tedavi altına alınan ve bir süredir hastanede tedavi altında bulunan Ceylan sevenlerinden dua bekliyor. Merhaba Gazetesi olarak bizler de Serdar Ceylan'a Allah'tan acil şifalar niyaz ederiz.

SERDAR CEYLAN KİMDİR?

Serdar Ceylan, ilk ve orta öğrenimini memleketi Konya’da tamamladı. Şeref derecesi ile Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku’nda ve ayrıca Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü Enerji Hukuku programından yüksek lisans derecelerini aldı. SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku’nda doktora çalışması yaptı. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi, AB Uzmanlığı eğitim programından mezun oldu. İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere çeşitli ülkelerde burslu olarak akademik çalışmalarda bulundu. Çeşitli bilim ve ihtisas kurullarında görev aldı. Bilirkişilik yaptı. 2005 yılından itibaren TEİAŞ Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nde avukat ve sonrasında Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. ÖSYM Başkanlığı Başhukuk Müşaviri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde de Hukuk Müşaviri ve yönetici olarak çalışmıştı. 2011 yılından günümüze Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na Hukukçu Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Hukuk alanındaki makalelerinin yanında, tarih, kültür ve sanat alanında üçyüzü aşkın makalesi ve beş kitabı neşredilmiştir. Ülkemizin en uzun soluklu yayınlarından olan ve 1998 yılından beri her çarşamba yayımlanmakta olan "Akademik Sayfalar" kültür ekinin editörlüğünü yapmaktadır. Uzman Dr. Esra Ceylan ile evli olup, iki oğlu vardır. Halen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı TEİAŞ Genel Müdürlüğu 1. Hukuk Müşaviri olarak görevine Ankara'da devam etmektedir. 

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum