ASÜ öğrencileri öğrenirken öğretiyor

ASÜ öğrencileri öğrenirken öğretiyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü (PDR) öğrencileri, Karkın kasabası Şehit Cumali Çağlar İlkokulu öğrencilerine, "Yaratıcı Drama Tekniği" ile eğitim verdi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü (PDR) öğrencileri, Karkın kasabası Şehit Cumali Çağlar İlkokulu öğrencilerine, "Yaratıcı Drama Tekniği" ile eğitim verdi.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, çalışmanın "Topluma Hizmet Uygulamaları" kapsamında yapıldığını söyledi.

Köy ve kasabalardaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine faydalı olmak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Onlara; kendilerini tanıma, grup içi iletişim ve grup içerisinde etkileşim gibi konularda bilgiler vermek; bir sosyal duyarlılık çerçevesinde çevre, toplum, dünya ve dünyada gidişat gibi konular üzerinde bir bilinç oluşturmak maksadıyla bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimiz sınıflara gidip, PDR Bölümü'nün temel etkinliği ve temel öğretim tekniği olan 'Çağdaş Drama Tekniğini' uyguluyorlar" dedi.

Yılmaz, bu çalışmanın ilkokul öğrencilerine katkı sağladığı gibi PDR öğrencilerine de katkı sağladığını belirtti.

ASÜ Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Yalın Uçar da PDR öğrencilerinin öğrenirken öğrettiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.