Askıda hatim ile öğrenciler Kur’an okuyor

Dr. Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikler ile öğrencilerin Ramazan ayı coşkusunu yaşaması sağlanıyor.

Okul koridorlarında ve sınıflarında Ramazan ayı ile ilgili materyaller sergilenirken “İyilik kumbarası” ve “Askıda Ramazan hatmi” gibi etkinlikler ile Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi sağlanıyor. Okul öğrencileri ve rehber öğretmenler işbirliği ile hazırlanan etkinlikler, öğrencilerin yoğun katılımı ile devam ediyor.

ali-riza-bahadir-4.png

Askıda Ramazan hatmi uygulaması ile öğrenciler okul koridorlarındaki panolara Kur’an-ı Kerim cüzlerinin numaralarını astı. Hatim programına katılmak isteyen öğrenciler ise okumak istedikleri cüzün kağıdını alarak isim ve soy ismini yazarak hatim kutusuna atıyor.

ali-riza-bahadir-2.png

İYİLİK KUMBARASI İYİLİĞE SEBEP OLUYOR

Dr. Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Ramazan ayı boyunca uygulanacak bir diğer etkinlik ise “İyilik kumbarası”. Öğrenciler tarafından hazırlanan iyilik kumbarasında çeşitli faaliyet ve eylemler kağıtlara not olarak yazıldı. Hazırlanan kumbara ise öğrencilere ve okul öğretmenlerine sunuldu.

ali-riza-bahadir-7.png

Kumbaradan çekilen kağıtlarda yazılan “Bir kişiye yardım et, gülümse, bir yoksulun elini tut” gibi eylemlerden birini çeken katılımcıda bu eylemleri yapması isteniyor. Her geceyi Kadir bil başlığı altında Ramazan gecelerini değerlendirmek için Peygamber efendimizin Kadir gecesinin Ramazan gecelerinin içerisinde gizli olduğuna işaret eden hadislerinden yola çıkılarak "Her geceyi Kadir Gecesi bil" farkındalık çalışması başlatıldı.

ali-riza-bahadir-8.png

Bu çalışma ile, kumbaradan çekilip yapılan hayırlı ve güzel işleri Kadir Gecesi sevabını umarak yapılmasına vesile olması temenni ediliyor. Okul Müdürü Bekir Tekkaymaz, öğrencilerin katılımı ile bu tür etkinliklerin okulda bir heyecana ve paylaşıma sebep olduğunu belirterek, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

merhabahaber.com

ali-riza-bahadir-1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.