Aşı olan Zeyrek ve Saymaz yaşadıklarını kaleme aldı

Aşı olan Zeyrek ve Saymaz yaşadıklarını kaleme aldı

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için gönüllü oldu.

İki gazeteci de bugünkü köşe yazılarında aşıyla ilgili yaşadıklarını anlattı.

Saymaz, şunları yazdı:

Aşı omuz ile dirsek arasına vuruluyor. Diğer aşılardan daha fazla ve daha yoğun bir acı hissetmedim. Kolumda uyuşukluk veya sancı olmadı. Hafif bir baş dönmesini saymazsak, bir yan etki ile karşılamadım. Aşı vurulduktan sonra yarım saat gözlem altında tutuldum. Yarım saat sonunda tansiyonum ölçüldü.

Usul gereği, bir ay boyunca her gün sabah ve akşam ateşimi iki kez ölçerek, bir forma işaretleyeceğim. Aksi bir durum yaşanırsa, bana verilen telefon numarasını arayacağım. Aynı hattan her cuma günü aranarak, gelişmelerim takip edilecek. Bu tam bir yıl boyunca devam edecek. İkinci doz aşımı 31 Aralık'ta olacağım. Böylece süreç tamamlanacak.

Zeyrek de şunları yazdı:

Aşı merkezinde randevu ile çalışılıyor ve herkes randevu saatinde geliyor. Ben de tam bana verilen saatte gittim. Bu nedenle hiç beklemedim.

Çocukluğumdan beri işin en sevmediğim tarafı o ince iğne. Nasıl korktuğumu fotoğraftaki yüz halimden anlayabilirsiniz. Madem bilim için gönüllü olmuştum, ona da katlanacaktım. Hemşire hanım, beni rahatlatacak cümleler kurdu. Ben de iğneden korktuğumu çaktırmamak için diğer görevlilerle konuşmaya devam ettim.

Şanslıydım, çok yetenekli bir hemşireye denk gelmiştim. Konuşurken aşının yapıldığını fark etmedim dahi. 14 gün sonra ikinci dozu yaptıracağım. Bende henüz bir belirti olmadı ama bu arada ateş, boğaz ağrısı gibi belirtiler çıkabileceği söylendi. İki doz aşıyı yaptırıp 28 günü geçirdikten sonra yeni yıla Covid 19 antikoruyla girmeyi umut ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.