Armağan’dan proje atağı

Armağan’dan proje atağı

E-Twinning Projesi kapsamında Armağan Koleji Öğrencileri, Mucit Ata, Kâşif Torun "Prof.Dr. Fuat SEZGİN ile Mucit Atalarımın Hikâyelerini Yazıyorum” E-Twinning projesine büyük bir heyecan ile başladı ve projenin sonuna geldiler.

Armağan Koleji Fen Bilimleri ve Biyoloji Öğretmeni Fatma İma, ‘’2019 yılı Prof.Dr.Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmiştir. Prof. Dr.Fuat Sezgin hocamızın bilimle yoğrulmuş hayatını öğrencilerimize aktarmak amacı projemize temel oluşturmuştur. “Mucit Ata, Kâşif Torun Prof.Dr.Fuat Sezgin ile mucit atalarımın hikâyelerini yazıyorum” adlı proje öğrencilerimizin kendi tarihimizde yaşamış bilim insanlarımızı tanıtmalarını, rol-model edinmelerini amaçlar. Bilim Adamı kelimesini duyduklarında ilk örnekleri batı uygarlıklarından veren öğrencilerimizin, batı medeniyetine yön veren, eserleri bugünün bilimine kaynak
oluşturan İbn-i Sina (Avicenna), El Cabir (Algebra-Cebir) ,Hazarefen Ahmet Çelebi, Mimar Sinan, Ali Kuşçu, Fatih Sultan Mehmet gibi bilim adamlarımızı tanımasıyla bilimsel çalışmaları kendisi için daha yakın ve ulaşılabilir hissetmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Bilimsel çalışmaların eğlenceli, merak uyandırıcı olduğunu, merak ettiği konuyu araştırıp öğrenebileceğini, atalarımızın birçok konuyu çok önceden en güzel şekilde açıkladığını anlamalarını amaçlamaktadır. Bu projemizde bahsettiğimiz amaçlara ulaşmanın verdiği hazzı Özel Armağan Koleji olarak yaşamaktayız. Mucit Atalarımızı araştırdık. Onlar hakkında birçok şey öğrendik. Onları yapmış olduğumuz kağıttan kukla bebekler ile benimseyerek konuşturduk. Kalıcı bilgiler ile donatıldık. Atalarımıza sahip çıkıp (Hazarefen Ahmet Çelebi, Ali Kuşçu,Fatih Sultan Mehmet,Fuat Sezgin,Mimar Sinan) onları rehber edindik. Projeyi gerçekleştiren Öğrencilerimiz MS. Aydın- S.Akçaöz- A. Kaptan-HS. Pekperdahçı-ES.Sezer ‘e teşekkür ederiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.