Araç muayenesinde kuyruklar bitti

Araç muayenesinde kuyruklar bitti

Doğuş Grubu, Akfen ve TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan ve Temmuz 2008 itibarıyla Konya'da araç muayene hizmeti vermeye başlayan TÜVTURK önünde, aralık ayında 2 kilometreye kadar uzanan araç kuyruğunun yeni yılla birlikte sona erdiği bildirildi.

TÜVTURK yetkililerinden alınan bilgiye göre, araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesiyle birlikte, TÜVTURK, Temmuz 2008'den itibaren 24 uzman çalışanla Konya'da hizmet vermeye başladı. 
Muayene istasyonunda Avrupa standartlarında hizmet verildiğini ifade eden yetkililer, 2008 yılının son günlerinde ise istasyonda bazı nedenlerden dolayı istenmeyen kuyruklar oluştuğunu bildirdi. 
İstasyon önünde oluşan kuyrukların, istasyonun arkasında bulunan sanayinin içlerine kadar uzadığını ve 2 kilometreyi bulduğunu ifade eden yetkililer, muayenelerini yeni yıla bırakmak istemeyen araç sahiplerinin uzun kuyruklar oluşmasına neden olduğunu kaydetti. 
Konya'da 300 bin aracın bulunduğunu ve istasyonun günlük araç muayene kapasitesinin 450 olduğunu belirten yetkililer, şunları kaydetti: 
''Aralık ayında, kapasitemizin üzerinde başvuru olunca bazı sıkıntılar yaşandı. Mesai saatlerini artırarak bu sıkıntıları azaltmaya çalışsak da sürücülerin farklı nedenlerden dolayı yeni yıldan önce muayene yaptırmak istemeleri nedeniyle, istasyon önünde uzun kuyruklar oluştu. Özellikle, yeni yılda araç muayene ücretlerine yüzde 12 zam gelecek olması ve araç sahiplerinin bu zamdan önce muayenelerini yaptırmak istemeleri uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. İstasyon önündeki araç kuyruğu zaman zaman 2 kilometreyi buldu.'' 
YENİ YILDA KUYRUKLAR BİTTİ 
Yılın son iki ayı araç satışlarında artış yaşanması, araç muayenelerinin aylara eşit olarak yayılmaması ve aralık ayında yoğunlaşması gibi nedenlerle de araç muayene istasyonlarına kapasitenin üzerinde bir başvuru olduğunu ifade eden yetkililer, yeni yılla birlikte ise kuyrukların sona erdiğini bildirdi. 
Aralık ayında mesai yaptıklarını, ancak 2009'da kuyrukların sona ermesiyle, çalışma saatlerinin normale döndüğünü bildiren yetkiler, çok sayıda araç sahibinin verilen hizmet nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdiklerini kaydetti. Konya'nın ilçelerinde 8, şehir merkezinde de 1 araç muayene istasyonu bulunduğunu hatırlatan yetkililer, Konya'da bir araç muayene istasyonun ihtiyacı karşılamakta yeterli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.