Adem Turan

Adem Turan

Araç muayene ücretleri düşürülmeli

Araç muayene ücretleri düşürülmeli

Araçlar için her yıl zorunlu olan fenni muayene ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi gerekiyor. Araçlarını muayenesini yaptırmak için gittiklerinde yüksek fiyatlara karşılaşıyorlar. Araç sahipleri  özellikle pandemi sürecinde  işlerinin sekteye uğradığı göz önünde bulundurularak araç muayene ücretleri düşürülmesini bekliyorlar.

Pandemi döneminde tüm sektörlerde olduğu gibi ulaştırma sektöründeki esnafımızın da işleri büyük ölçüde azaldı. Keza otobüsçü esnafımız şehirlerarası kısıtlamalar nedeniyle uzun süre iş yapamazken eğitim-öğretime ara verilmesinden dolayı okul servis araçları 6 aydır kontak açmadı. Ancak iş yoğunluğu ve müşteri kapasitesi azalan hatta iş yapamayan esnafımızın birçok sabit gideri var. Bunlardan biri de her yıl zorunlu olan araç muayeneleri. Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için araç muayene ücretleri daha makul seviyelere çekilmeli.

Elbette Tüvtürk’ün de bu dönemde bir takım giderleri artmış olabilir. Ancak bu artı maliyetler  her sektörde oluşmuştur, hep birlikte bu sıkıntılı günleri de atlatacağız.

Heyecanımızı artıran  haber Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol bulunması tüm insanlarımızı sevindirdi. Avrupa Birliği'nden gelen tüm tehditlere rağmen Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdüren ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, dengeleri değiştirdi. İnşallah hayırlı sonuçlar alınır.

Aynı zaman da dün itibariyle  muharrem ayına girmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda hicri yılbaşımız. Sevgili Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin 1442 sene-i devriyesidir. Hayırlara vesile olur inşallah.

Tüm insanların virüsten, hastalıklardan sağlıya, günahlardan sevaplara hicret ettiği bir ay olur.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR