Araba devrildi!
Maalesef araba devrildi, şimdi yol gösteren çok olur ancak gerek Konya TV’de ki spor programımızda olsun gerekse geçen haftaki köşe yazımda olsun, iç sahadaki maçların Konyaspor’un dışarıda oynadıklarından çok çok farklı olduğunu bunu futbolu az çok bilen herkesin çözebileceğini söyledik. Gerekçeleri malum, öncelikle bu muhteşem dirilişin sahaya çektiği taraftar baskısı, yarım puan dahi kaybetmenin ilk ikiden uzaklaştıracağı kaygısı ve bunun baskısı, birde iç sahada geriye düştükten sonra maçı döndürememe korkusu ve bunun baskısı ve en önemlisi iç sahada oyunu organize edecek orta saha oyuncusu yetersizliği, iç sahada tüm taraftarlarımızı hayal kırıklığına uğratan iki farklı görüntünün gerekçesi bu.
Şimdiye kadar kuru kavaktan düdük çıkartan öncelikle yönetimi, teknik kadroyu ve öz verili futbolcularımızı bu sütunlardan hep onore ettik haklı olarak, etmeye de devam edeceğiz biz Konyaspor’u sevenlere Pazar günkü atmosferi yaşatan onlar, bizleri şampiyonluğun üç adım gerisine getiren yine onlar, bu fırsatı şimdilik kaybeden maalesef yine onlar. Bu araba devrilmeden önce bir teknik adam olarak acaba dedim" iç sahadaki orta saha zafiyetimiz nedeniyle kafadan Ertuğrul ile başlasak zira buraya gelenler özellikle Konyaspor’dan çekindikleri için kapanıyorlar kenar adamlarımız Gökhan ve Ali Dere’de istenilen düzeyde olmazlarsa rakibin sahasına ancak ölü toplarda gidiyoruz" bu nedenle Ertuğrul tekniği ile top çalışlarıyla ağabeyliği ile kapanan takımlara karşı Konyaspor’un olmazsa olmazıdır.
Bu nedenle kafadan oynasa iyi olurdu dedim aslında Adanaspor’un oynadığı sisteme baktığımızda tam Ertuğrul’un maçı diye düşündüm. Adanaspor bizden çok çekinmiş ki orta sahasını kalabalık tutmak adına bizim baklava dilimi dediğimiz eş kenar dörtgen orta saha dizilişinde oyuna başladı. Göbekte maçın provokatörü Almanya’dan, Rot Weiss Essen’den tanıdığım bizde de bir ara oynayan Barbaros Barut bunun önünde yine üç orta saha oyuncusu Adnan, Talha ve önde ikili forvetin arkasında Mbamba böyle kalabalık bir orta sahada elinize top alsanız geçemezsiniz üstelik bizim orta sahada oynattığımız Kere rakipten oynuyor. Oynamaya oynamaya topu unutmuş Feridiye Karakolu yakın olsa topu götürecek, maçın provokatörü Barbaros’ta duymuş bu takımın golcülerinden Recep'i onunla adam adama oynuyor ve sonuç olarak orta sahamız etkisiz, yetkisiz, üretkensiz, oynuyor gibi gözüküyor ama bal yapamıyor, hiç kimse rakip 24.dakikada on kişi kaldı neden üstünlük kuramadık demesin Levent hoca forvetlerinden ağır olanını Burak’ı çıkarttı atılan savunma oyuncusu Koray’ın yerine diğer bir savunmacı İlkem’i alarak devam etti onlar açısında kaybedilen birşey olmadı. Onlar yine orta sahalarını sekiz kişiyle kalabalık tutmaya devam ettiler. MBAMBA ve MBİLLA ile kontra atak futbolunun tüm özelliklerini bize gösterdiler ve Atatürk stadyumuna gömen iki siyahi oyuncu oldular. Yine acaba diyorum rakibin baklava dilimi orta sahasına, boşa çıkan her iki bekimiz biraz daha kenar bindirmeleri yapsalardı da etkisiz olan kenar oyuncularımız Ali Dere ve Gökhan’a katkı sağlayamazlarmıydı, kapasiteleri buydu demek istemiyorum ancak maçta gördüklerimizde sanki bu düşünceyi doğruluyor birkaç kez top Gökhan’da iken Tolganın arkadan bindirmesini bekledi olmadı işaret etti olmadı. Bu kardeşlerimiz genç tecrübesiz tamam ancak hiç bir şey yapamazlarsa da Türkiye’de ki liglerde oynayan isim yapmış beklere bir baksınlar, nasıl oynuyorlar. Osman hocada bu nedenle sol bek mevkiini biraz daha etkin kılmak adına Ali Dereyi oraya çekti. Hani Recep içeri girer Aliye geniş bir alan bırakır diye ancak düşünceleri gerçekleştirmek için kapasite gerekir. Her neyse ilk iki Treni kaçmış olabilir ben yinede Play-off maçlarında Konyaspor’un başarılı olacağına inanıyorum ancak kadroda yarım dahi eksik olmazsa çünkü Adanaspor maçında da gördük Selim ve Perez’in eksiklerini hissettiğimiz gibi Ertuğrul’u kafadan oynatmamakla eksik çıktığımız Adana maçında ne durumlara düştük. Bu maçta ilk defa şahit olduğum taraftarın sahaya atlaması durumunu aklım bir türlü almıyor bunu neden yaparlar sahamızın kapanmasını mı istiyorlar Atatürk stadını velodromlu yapanlardan Allah razı olsun mesafe uzun atlayan adam yetişemiyor yakın olsa facia kaçınılmaz, henüz her şey bitmiş değil sakin olalım sinirlerimize hakim olalım.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.