Anne ve babalar dikkat! Yeni tehlike: Mavi Bebek

Anne ve babalar dikkat! Yeni tehlike: Mavi Bebek

Son günlerde ortaya çıkan ‘Mavi Bebek’ adlı oyun aileleri tedirgin ediyor. Çeşitli talimatlarla ilerleyen oyunda, çocuklara yaşlarının kaldıramayacağı düzeyde bir korku seansı yaşatılıyor.

Bu oyunların birçok çeişiti var. Mavi balina, Momo şimdi de Mavi Bebek adlı oyunla çocuklar büyük risk altında. Mavi Bebek aslında fiziksel oynanan, sanal olmayan bir oyun.

Banyoda ışığı kapatıp elinizde bir bebek var gibi sallıyorsunuz. Bir efsaneden ortaya çıkan oyunda, kolunuzda ağırlık hissedene kadar sallıyorsunuz.

Bebeğin tırnakları size batıyor. Arkadan 'Bebeğimi bırak' diye bağıran annenin sesi geliyor. Bırakmazsanız deliriyorsunuz veya hayatınızı kaybediyorsunuz. Aslında bir tür korku seansı yaşatılıyor." USMED ARGE Başkanı Engin Dinç, aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

AİLELERE TAVSİYEM…

"Bu oyunla sosyal medya aracılığıyla çocuklara mesajlar gönderiliyor. Çocuklara mesaj yoluyla verilen talimatlarla oyun başlamış oluyor. Son dönemlerde bu alanla alakalı çok şikayet aldık. Ailelere tavsiyem bu konuda temkinli olmaları. Biz çocuklara dijital yetimler diyoruz çünkü çocuklar dijitale çok bağımlı ve evde aradıkları şeyi oyunlarda buluyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.