Anne ve 4 çocuğunu para için katletmiş

Anne ve 4 çocuğunu para için katletmiş

ERCİŞ'TEKİ ANNE VE 4 ÇOCUĞUNUN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYIYLA İLGİLİ TUTUKLANAN RECEP CİNGÖZ, CİNAYETLERİ EVDE BULUNDUĞUNU BİLDİĞİ PARAYI ÇALMAK İÇİN İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİĞİ ÖĞRENİLDİ

VAN (A.A) - Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesindeki anne ve 4 çocuğunun öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan Recai Cingöz (19), cinayetleri evde bulunduğunu bildiği parayı çalmak için işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, 9 Kasım 2010 tarihinde, bir evde anne ve 4 çocuğunun ölü bulunması olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Recep Cingöz'ün, ailenin evli kızı H.C'nin kayınbiraderi olduğu belirlendi.
Savcı nezaretinde jandarma komutanlığında ifadesi alınan ve cinayetleri evde bulunduğu bildiği parayı çalmak için işlediğini itiraf ettiği öğrenilen Cingöz, ifadesinde evde bulunan paraları alabilmek için zaman zaman planlar yaptığını söylediği belirtildi.
6 Kasım 2010 günü saat 22.00 sıralarında Saide Aslan'ın evine gittiğini, yanına da bir miktar esrar aldığını anlatan Cingöz, pencereye vurarak gece evlerinde misafir olmak istediğini, akrabalık bağı nedeniyle ailenin kendisini kabul ettiğini söylediği ifade edildi.
Bir süre sohbet ettikten sonra kendisi için hazırlanan odaya gittiğini ve esrar içtiğini anlatan Cingöz, aile ile fertlerinin uyumasının ardından evin büyük oğlu Sinan'ın (18) uyuduğu odanın kapısını dışarıdan kilitlediğini ve buradan sandığın bulunduğu diğer odaya yöneldiğini itiraf ettiği belirtildi.
Sandığı açtıktan sonra içinde bozuk paranın bulunduğu çantayı aldığını anlatan Cingöz, evden çıkmaya çalıştığı sırada anne Saide Aslan'ın durumu fark ettiğini ve kendisine bıçakla saldırdığını söyledi. Boğuşma sırasında bıçağı alarak kadına sapladığını, bu sırada kendisini gören diğer çocukları da bıçakladığını anlatan Recai Cingöz'ün ses üzerine uyanan ve kapıyı zorlayan Sinan'ı da öldürdüğünü anlattığı bildirildi.
Evden çıkmadan önce bütün delilleri yok etmeye çalıştığını yerleri temizlediğini ifade eden Cingöz, bozuk para çantasını aldıktan sonra kapıyı dışarıdan kilitleyerek çıktığını, suç aletini evin yakınındaki araziye gömdüğünü ifade ettiği de öğrenildi.
Cingöz'ün ifadesi doğrultusunda söz konusu bölgede inceleme yapan ekipler, suç aletini, bozuk para çantasını ve evin anahtarlarını ele geçirdi.
Yetkililer, R.C'nin kırdığı sandıkta 27 bin lira para bulunduğunu ancak bunun sandığın alt kısmında olmasından dolayı görülememiş olabileceğini kaydetti.
Saide Aslan ile çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt, 9 Kasım 2010 tarihinde, Çelebibağı beldesindeki Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'taki evlerinde ölü bulunmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.