Akşener'e mesaj: İçişlerimize karışılmamalı

Akşener'e mesaj: İçişlerimize karışılmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, mahkemenin İmamoğlu kararı sonrası yaşananlardan,, altılı masadaki aday sürecine kadar önemli başlıklarda önemli mesajlar verdi. 

Neden karar günü Almanya’ya gitti, seyahatini ertelemedi?

Olumsuz bir karar çıkacağını düşünmüyorum asla. Bu konuda yüzlerce içtihat var. Bu davada da önceki duruşmada tanıkların dinlendi. Soylu bağlamında bu konu konuşuldu, bilirkişi raporunda da benzer ifadeler vardı. Normalde olması gereken beraatti. Görünen tablo yargı aracılığıyla siyaseti dizayn ediyorlar.

İmamoğlu ile kahvaltı

Kahvaltı ettik, duruşma öncesi bir araya geldik. Ama o kahvaltıda bu konu hiç konuşulmadı. Olumsuz bir karar düşünmediğim için Almanya’ya kendi insiyatifimle gittim.

Çağrıyı sosyal medyadan öğrendim

Bilgim yoktu. Saraçhane çağrısını sosyal medyadan öğrendim. Ama iki kez aradım gelişmeler konusunda bilgi aldım.

Akşener'e mesaj: İçişlerimize karışılmamalı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "İmamoğlu ve Yavaş'a hayır" demeyiz açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her parti kendi içerisinde değerlendirmesini yapmalı. Hem Ekrem Bey hem Mansur Bey görevlerinin başında." dedi.

Akşener'in İBB'ye gitmesi

Kararının açıklanması üzere İYİ Parti lideri Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gitmesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım'ın haksızlığa hukuksuzluğa tepki göstermesini doğal karşılamamız lazım" dedi.

Sarılma pozu

Kararın açıklanmasının ardından Akşener ile İmamoğlu'nun sarılmasını değerlendiren CHP lideri, "Gördüm. Olabilir. Özel mekanlar da Meral abla diye hitap ederdi, yadırganacak bir fotoğraf değil" diye konuştu.

Bahçeli'ye kumpas cevabı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Saraçhane mitingi sonrası yaptığı "kumpas" çıkışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Herkes kendi penceresine göre yorumluyor. 16 milyon İstanbullunun iradesine kumpas kuruldu. Asıl kumpas İstanbul’un iradesine" dedi.

Masa 'aday sizsiniz' derse adayım

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı konusunda kararı 6’lı masa verecek. Masa 'aday sizsiniz' derse adayım. Hükümet programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş takvimi belli olduktan sonra aday açıklanır" yanıtını verdi.

"Çoklu aday olur mu?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Masada çoklu aday konusu tartışılmadı. Tartışılabilir ama hiç konuşulmadı. Bir lider masaya getirilirse tartışılır" dedi.

YSK başkanının adaylık açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı'nın açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "YSK başkanın böyle bir açıklama yapması kabul edilemez, doğru değil. YSK’ya güvenmiyoruz, yargı ya da güveniyoruz. Seçim güvenliğine dair tedbirlerimizi alıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.