Aksaray'da mülteci kampı eylemi

Aksaray'da mülteci kampı eylemi

Aksaray’da Suriyeli mültecilere konteyner kamplarının yapılmasına tepki gösteren köylüler, protesto yürüyüşü düzenledi.

Merkeze bağlı Yapılcan köyüne yapılması planlanan kamplara yönelik protesto yürüyüşüne Yapılcan'da toplanan yaklaşık yüz kişi katıldı. Vatandaşlar, Aksaray-Konya Karayolu'nu bir süreliğine trafiğe kapatarak, oradan da kent merkezindeki Hükümet Konağı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Grup, yürüyüş sırasında “Aksaray’a mülteci kampı istemiyoruz” ve “Meralarımızı geri istiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Hükümet Konağı'nın önünde Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant’la görüşen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Köylülerden Ramazan Yapılcan, Yapılcan köyü ile Ataköy arasındaki 2 bin 900 metrekare arazinin gasp edildiğini ileri sürerek, "Burada Suriyeli mültecilere yönelik kamp yapılıyor. Bizim hayvanlarımız aç kaldı. Bizi, bu köyden değiştirsinler. O adamları yerleştirsinler. Elimizden arazilerimiz alındı. Hayvanlarımızın otlak yeri alındı” şeklinde konuştu.

Yapılcan köyünde 5 bin konut yapılacağını aktaran Yapılcan, “Biz o zaman evden dışarıya çıkamayacağız. Normal yayılım yeri zaten yetmiyordu. Burada aç kalacağız. Yetkililerden buranın başka yere taşınmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” dedi.
İbrahim Baburcan da, köylülerin hayvancılıkla geçindiklerini belirterek, “Özellikle küçükbaş hayvancılıkla geçiniyoruz. Buraya afet konutları yapılıyor. Yapılcan ile Ataköy arasındaki araziye mülteci kampları yapılacak. Kısacası bu bataklığın içine inşaatın yapılmasını istemiyoruz. Devlet, küçük ve büyük baş hayvancılıkla ilgili bir eliyle hayvan desteği veriyor. Öbür eliyle araziyi elimizden alıyor. Bu köylüler mağdur” şeklinde konuştu.

Yetkililerden biran önce yardım beklediklerini aktaran Baburcan, şunları kaydetti:
“Ya bu köyleri kaldırsınlar ya da inşaatı başka yere çeksinler. Bizim sıkıntımız bu. Bu köylüler, burada inşaatın yapılmasını istemiyor. El altından her şeyi yürütüyorlar. Biz, buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu inşaat durdurulsun. Bu arazi iki köye tahsis edilsin. Bizim Suriyelilerle sorunumuz yok, burada afet konutları adı altında konutlar yapılacak. 35 bin kişi geleceğini söylüyorlar. Kimsenin kimseden haberi yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.