Aksaray’da altın krizi yaşanıyor

Aksaray’da altın krizi yaşanıyor

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde 8 Temmuz 2013 tarihinde başlayan işçilerin grevi, yaz sezonunda Aksaray'daki kuyumcuları mağdur etti.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde 8 Temmuz 2013 tarihinde başlayan işçilerin grevi, yaz sezonunda Aksaray'daki kuyumcuları mağdur etti.
Aksaray’da faaliyet gösteren kuyumcular, yaz sezonunda Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde yaşanan işçi grevinin kuyumcuların işlerini ciddi anlamda etkilediğini belirterek grevin bir an önce bitmesini temenni ettiklerini söyledi. Aktaş Kuyumculuk Sahibi İbrahim Aktaş, yaz sezonunun çeyrek altın, yarım altın ve tam altın gibi Cumhuriyet altını sezonu olduğunu belirterek, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde 8 Temmuz tarihinde başlayan işçi grevinin kuyumcuların sezonunu öldürdüğünü kaydetti. Grev nedeniyle altın alamadıklarını belirten Aktaş, “Şu an elimizde ne çeyrek, ne yarım nede tam altın var. Yaz sezonunda malum düğünler nedeniyle kuyumcuların işleri ciddi anlamda artar ve Cumhuriyet altınını yetiştiremeyiz. Şimdi darphanedeki grev nedeniyle altın bulamıyoruz. Günde onlarca insan geliyor ve boş çeviriyoruz” dedi.
Son 1 aylık altın piyasasını da değerlendiren kuyumcu İbrahim Aktaş, 15 gün kadar önce gram altın fiyatının 78 lira olduğunu ve bugün 85 liraya kadar yükseldiğini belirterek, altının tırmanışa geçtiğini kaydetti. Altındaki tırmanışın devam edeceğini düşündüklerini belirten Aktaş, Cumhuriyet altını satışlarının tüm kuyumcuların sirkülasyonunu sağladığını belirterek, darphanedeki grevin bir an önce bitmesini beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.