Aksa yetim, Aksa öksüz

Aksa yetim, Aksa öksüz

Siyonist terör giderek genişliyor; İslâm dünyası sessiz! İsrail terör oluşumu, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik tahrik, taciz ve saldırılarını giderek artırıyor.

Kudüs işgalini her geçen gün genişleten Siyonist İsrail terör oluşumu, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik tahrik, taciz ve saldırılarını giderek artırıyor.

Müslüman dünyanın basiretsizliğinden cesaret alan Siyonistler, son iki gündür Aksa’da terör estiriyor. Mescid-i Aksa avlusuna alınmayan Müslümanların dışarıda namaz kılması bile engellendi, ezan okunması yasaklandı, cemaate saldırıldı.

Kudüs işgalini her geçen gün genişleten Siyonist İsrail terör oluşumu, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik tahrik, taciz ve saldırılarını giderek artırıyor. Müslüman dünyanın basiretsizliğinden cesaret alan Siyonistler, son iki gündür Aksa’da terör estiriyor.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatmasıyla başlayan gerginlik devam ediyor. İşgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya giden yollar İsrail polisi tarafından kapatıldı. Vakit namazlarını Mescid-i Aksa’nın yakınında kılmak isteyen birçok Filistinlinin Eski Şehir’e girişi İsrail polisince engellendi. İsrail polisi akşam namazı öncesi El-Esbat Kapısı’nda (Aslanlı) toplanan cemaati de dağıttı. Mescid-i Aksa yetkililerinin de aralarında bulunduğu az sayıda Filistinli, akşam namazını Esbat Kapısı’nda kıldı.

EZAN OKUNMASINI ENGELLEDİLER

Öğle namazının ardından Harem-i Şerif’in tüm kapılarını kapatan İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da ikindi ve akşam vakitlerinin ezanının da okunmasına izin vermedi. Kubbetu’s Sahra’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Harem-i Şerif’in El-Esbat (Aslanlı) Kapısı önünde yatsı namazını kılan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale etti. Aksa’nın çevresindeki farklı noktalarda yatsı namazını eda eden Filistinlilere de müdahale eden teröristler, Müslümanların namaz kılmalarına engel oldu.

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN İSRAİL’E KINAMA

Filistinli gruplar, terörist İsrail’in Aksa’da gerginliği tırmandırmasını kınayarak, Filistinlilere Aksa’yı savunmak için çabaları birleştirme çağrısında bulundu. Fetih Sözcüsü Atıf Ebu Yusuf, “Namaz kılmak isteyen cemaatin engellenmesi, başkentin (Kudüs) Yahudileştirilmeye, el koymaya, yıkılmaya ve tehcire maruz kalması halkımızın direnişe ve toprağına bağlılığını sürdürme kararlılığını etkilemeyecektir” ifadelerine yer verdi. Hamas’tan yapılan açıklamada da İsrail’in Aksa’da olayları tırmandırması kınanarak, “Namaz kılanları, Aksa’ya istedikleri zaman girme ve istedikleri zaman buradan çıkma iradelerini dayatmaya çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum