AKP'den itiraf "Oyumuz düşük çıkıyor"

AKP'den itiraf "Oyumuz düşük çıkıyor"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP MYK'sinde Erdoğan ile AKP'li Genel Başkan Yardımcısı arasında geçen diyaloğu köşesine taşıdı...

Hükümete yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP MYK'sında, Erdoğan'a yerel seçimlerde oylarının düştüğünü, bu sonuçların Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkileyeceğinin söylendiğini öne sürdü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP MYK'sinde Erdoğan ile AKP'li Genel Başkan Yardımcısı arasında geçen diyaloğu köşesine taşıdı... Selvi o Genel Başkan Yardımcısının ismini vermedi ancak, Erdoğan'a yerel seçimlerde AKP'nin oylarının düştüğünü, bu sonuçların Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkileyeceğini söylediğini öne sürdü. Erdoğan'ın ise "erken seçim yok" yanıtını verdiğini yazdı.

İşte Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin o yazısından ilgili bölüm;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarından duyduğu rahatsızlığı, ”Nereden çıkıyor bu erken seçim tartışmaları” diye ortaya döküyor.

Bir genel başkan yardımcısı, ”Genel seçimlere göre yerel seçimlerde oyumuz daha düşük çıkıyor. Yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı seçimine olumsuz etkisi olabilir” diyor.

Bunun üzerine Erdoğan, ”Aynı kanaatte değilim. Erken seçim yok. Yerel seçimlerde çok çalışacağız. Oyumuzu yükselteceğiz” diye karşılık veriyor.

Bu diyalog 5 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında yaşanıyor. Ama devamı var. Erdoğan erken seçim hesaplarında şimdiye kadar hiç dikkate alınmayan ama çok önemli olan bir noktayı gündeme getiriyor.

Erken seçim konusunun konuşulduğu MYK toplantısında, ”Benim görev sürem ne zaman doluyor?” diye soruyor. MYK üyeleri beklenmedik bu soru karşısında, ”2019’da” karşılığını veriyor. Erdoğan, ”Ee o zaman” anlamında başını sallıyor. “Niye öne alalım o zaman?” diye soruyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.