Akıncı TİHA Konya semalarında rekor kırdı

Akıncı TİHA Konya semalarında rekor kırdı

Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi, Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda devam ediyor. Dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimler, 1 Temmuz'a kadar sürecek. Akıncı TİHA eğitime ilk kez katıldı.

İlk defa 18-29 Haziran 2001 tarihleri arasında icra edilen Anadolu Kartalı Tatbikatı, havacılıkta Türkiye'nin dünya çapında bir markası haline geldi. Tatbikata bugüne kadar dünyanın bir çok ülkesinden katılım oldu.

AKINCI TİHA İRTİFAYA ÇIKTI

20 Haziran'da Konya'da başlayan Anadolu Kartalı Tatbikatı 2002/2 tüm hızıyla devam ediyor. Dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi’nde ilk kez Akıncı TİHA da görev yapıyor. Tatbikatta Akıncı TİHA 13 bin 716 Metre irtifaya çıkarak rekor kırdı.

fvydetex0amzmry.jpg

HAVA FOTOĞRAFÇILARI KONYA'YA GELİYOR

Tatbikatı dünyanın bir çok ülkesinden ve Türkiye'den çok sayıda hava fotoğrafçısı da katılacak. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, 29-30 Haziran tarihlerinde de hava fotoğrafçılarına kapılarını açacak. Tatbikata çok sayıda da ülkeden de gözlemci katılacak.

TATBİKATTA TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILIYOR

Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi; Türkiye’nin ev sahipliğinde 1 Temmuz 2022 tarihin kadar Azerbaycan, İngiltere, Ürdün, Pakistan, Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri ile NATO unsurlarının katılımıyla Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda devam edecek.

fv3dloawyaepti8.jpg

Anadolu Kartalı eğitiminin amacı; bir senaryo dâhilinde, gerçeğe yakın savaş ortamında tüm katılımcıların bilgi, beceri ve tecrübelerinin paylaşılması ve birleşik harekâta yönelik eğitim seviyelerinin yükseltilmesi olarak belirlendi.

TATBİKATA KATILAN ÜLKELER

Anadolu Kartalı Eğitimine muhtelif sayılarda olmak üzere; Hava Kuvvetleri Komutanlığı; F-16, KC-135, E-7T HİK, ANKA-S, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı; fırkateyn ve hücumbot, Azerbaycan; SU-25 ve MIG-29 uçağı, İngiltere; Eurofighter Typhoon uçağı, Pakistan; F-16 uçağı, Ürdün; F-16 uçağı, NATO; E-3A uçağı ile fiilî katılıyor.

fv3dlozwqamw-wy.jpg

GÖZLEMCİ STATÜSÜNDE KATILACAK ÜLKELER

Bulgaristan, Çad, Etiyopya, Güney Afrika, Gürcistan, Katar, Kuzey Makedonya, Kosova, Libya, Malezya, Tunus, Özbekistan ve Umman gözlemci statüsünde katılım sağlayacaklardır.

fv3dlozxkainkfz.jpg

Bu yıl gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi, NATO tatbikatlarından biri olan Ramstein DUST-2022/2 (RADU 22-2) Tatbikatı ile birlikte icra ediliyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.