Ak partili vekilden sınır ötesine çıkarma

Ak partili vekilden sınır ötesine çıkarma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta ile beraberindeki heyet, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Suriye'nin İdlib kentinde Suriyelilerle bir araya gelerek incelemelerde bulundular.

Heyet daha sonra Kemmune'deki Recep Tayyip Erdoğan Yerleşkesini gezerek bölgede yapılan briket evlerde barınan Suriyeli ailelere misafir oldu. Briket evlerin İdlib'te yeni bir hayatı ve başlangıcını tetiklediğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde, insanlık dramının yaşandığı İdlib’teydik. İnsanların onurlu ve isteğe bağlı geri dönüşleri kapsamında ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından inşa edilen briket evler yerleşim alanları ve üretim merkezlerini ziyaret ettik. Kurumlarımız, Derneklerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve gönüllülerimiz ile Suriye’nin kuzeyini yaşanılabilir hale getirmeye gayret ediyoruz. Çünkü ülkemizdeki sığınmacı kardeşlerimiz ülkelerine geri dönmek istiyorlar. Onların dönüşleri için uygun zemini hazırlıyoruz. Bu vazife ve sorumlulukla İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda İdlib’te başlattığımız çalışma ile 77 bin briket evin 57 bin 306'sı tamamladık, kalanların inşası ve hazırlıkları devam ediyor. Bu evler camisi, okulu, sağlık merkezi, fırını, sosyal tesisi ve çocuk parkıyla eksiksiz birer yaşam alanı olarak tasarlandı ve inşa edildi. İnşası biten evlere şuana kadar 50 bin aile yerleştirildi.

whatsapp-image-2022-06-21-at-16-15-30-1.jpeg

Briket ev sayısı toplamda 100 bine çıkarılacak, dolayısıyla 100 bin ailenin şartlarını bir parça da olsa düzeltmiş olacağız. İnşallah bu yerleşim bölgeleri sayesinde ailelerimiz su baskınlarından ve çamur içinde kaldıkları çadırlardan kurtulacaklar. Suriye’de bir ekosistem kuruyoruz. Geri dönen sığınmacı kardeşlerimiz burada kendi ürünlerini eksin, kendi mahsullerini toplasın ve faaliyet alanları oluşsun maksadı ile Tarım Enstitülerinde çalışmalarını sürüyor. Kurulu tarım enstitüleri ise tarımsal faaliyetlerine devam ediyor. Kehf Yahmul Zirai Araştırma Merkezi bunlardan birisi. Bu merkez ile bölgede tarım arazileri boş kalmıyor. Bölge halkı ekip biçiyor ve böylece hayatlarını idame ettirebiliyorlar. Tüm bu çalışmalar kapsamında savaşların, baskının ve zulmün dünya üzerinden kalkmasını, sevdiklerini geride bırakarak meçhul bir geleceğe yönelen insanların geriye dönmelerini, karanlık sularda ölümlerin durmasını ve özellikle Ortadoğu coğrafyasının huzura kavuşmasını temenni ediyoruz."

12fd33d0-32c3-4132-b840-fdfa328c9c67.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum