Ahmet sorgun: Adamlar yapmış

Ahmet sorgun: Adamlar yapmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis’teki bütçe sunumuna Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG’la geldi.

"Türkiye’nin 60 yıllık hayali gerçekleşiyor"

Varank şöyle konuştu: "Gördüğünüz gibi Türkiye’nin 60 yıllık hayali gerçekleşiyor. Biz Togg’dan rica ettik geçici plakası dahil test aracıyla Meclis'e geldik. 60 yıl önce devrim otomobillerinin hikayesi Meclis'in önünde son bulmuştu. Biz tekrar Türkiye’nin gururunu Meclis'e getirdik.

0x0-turkiyenin-otomobili-togg-mecliste-bakan-varank-direksiyonda-1670746706445.jpg

"Muhalefeti dinleyip Togg ile geldim"

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bana laf attılar. Dediler ki; madem Togg var niye onunla gelmedin. Ben de muhalefeti dinliyorum, onların tavsiyesine uygun bir şekilde Togg'u buraya getirdik. Gün boyunca burada olacak. Milletvekillerimiz gelip görebilecek. Bu bir vizyon projesi. Baba yiğitlerin, mühendislerin büyük emeği var. Ama bu vizyonu ortaya koyabilmek için bir baş babayiğit Cumhurbaşkanımızın büyük emeği var."

"Adamlar yapmış"

Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Togg'un ürettiği yerli otomobil ile Meclis'te fotoğraf çekinerek "Adamlar yapmış" yazdı. 

433.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Twiter hesabından yaptığı açıklamada, "TOGG ile  60 sene önce Devrim Otomobili Meclisin önünde son buldu, şimdi TOGG Meclisin önünde. O gün milli şahlanışa engel olanlar bu gün de üzgündür. Şimdi sevinme sırası milletin evlatlarında." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum