‘AGD Üniversite’den ‘milli eğitim’ hamlesi

‘AGD Üniversite’den ‘milli eğitim’ hamlesi

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Üniversite Komisyonu tarafından hazırlanan ‘Millî Gençlik Eğitimleri’nin Konya ayağı Türkiye’nin 81 farklı ilinden gelen bin 700 teşkilat mensubu ile gerçekleştirildi

Milli Görüş Hareketinin temellerinin atıldığı Konya’da, yaklaşık bir ay süren bir eğitim kampına giren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Üniversite Komisyonu önemli bir çalışmaya imza attı. Çalışmada Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen teşkilat mensupları ile aralık ayı boyunca “Sınıflardan Kampüslere Yeni Bir Dünya” sloganıyla Milli Görüş hareketinin temel fikri yapısı anlatıldı. 

dsc-0725-1203x800.jpg

Gerçekleştirilen eğitim kampında alanında uzman birçok eğitimci sunumlar yaptı. Aralık ayı boyunca Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve merhum Oğuzhan Asiltürk ile ilgili hatıralarını gençlere anlattı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da teşkilat mensuplarına ‘Adil Ekonomik Düzen’ sunumunu gerçekleştirdi. AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan ise, üniversite teşkilatları ile ‘Niçin Milli Görüş?’ eğitimlerini gerçekleştirdi. 

HAKKI VE ADALETİ MERKEZE ALAN BİR BAKIŞLA HAREKET EDİYORUZ 

Konya’da gerçekleştirilen eğitimleri gazetemize değerlendiren Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, “Beled-i Muhayyere Konya’mızda Milli Görüş davamızın orta direği olan şehrimizde bütün Türkiye genelinden Üniversite teşkilatlarından gelen kardeşlerimizle Üniversite teşkilatımızın eğitim kampını gerçekleştiriyoruz. Takriben 1 aya önce başlayan programlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek inşallah. Hem Konya’da Mevlana hazretlerini hem Şems’i Tebriz’i hazretlerini ve yine hak İslam davasına hizmet etmiş büyüklerimizi kardeşlerimizi ziyaret ederken aynı zamanda milli ve manevi değerler noktasında bir Müslüman gencin hayata nasıl bakması gerektiğinin eğitimini alıyorlar. Hamdolsun Milli Gençliğimiz Anadolu Gençliğimiz 29 Mayıs 1975 tarihinden bugüne davamız açısından baktığımızda 1969’dan bugüne kadar ülkemiz gençliğinin Hakkı ve adaleti merkeze alan bir bakışla hareket etmesi mücadelesini ortaya koyuyorlar. Bu eğitimlerimizle gençlerimiz Milli Görüşün ne olduğunu ülkemizde olayları daha iyi anlamaya dönük farklı farklı eğitimleri, teşkilat çalışmalarının ölçülerini ve bunlara dönük temel eğitimlerimizi alıyorlar. İnşallah bu eğitimlerinden sonra belirli aralıklara bu eğitimleri almaya devam edecekler” şeklinde konuştu    

salih-turhan-2-1203x800.jpg

TEMENNİMİZ MÜSLÜMAN NESİLLER YETİŞTİRMEYE ÖNCÜ OLMAKTIR

Eğitim kampı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Üniversiteler Komisyon Başkanı Nurullah Güngör, “Evvelâ; insanlığın menfaatlere boğulduğu, kardeşliğin kaybolmaya yüz tuttuğu, ahlak ve maneviyatı önceleyen kurumların son derece azaldığı, azgınlık ve sapkınlıkların çağdaşlık kisvesi ile süslendiği bir dönemde 1700’ü aşkın Üniversiteliyi bir araya getirmeyi Rabbimiz bize nasip ettiği için şükürler ediyoruz. Şiarı kardeşlik, mayası iman, azığı takva olan üniversite öğrencilerimizin varlığı bizi son derece mutlu ediyor” dedi.  

Güngör,  daha sonra şunları kaydetti: “48. Dönem Milli Gençlik Eğitimleri diyerek adlandırdığımız büyüklerimizin de Balgat Eğitimleri olarak hatırlayacağı bu eğitimlerimizi kardeşlerimizin 3 temel ihtiyacına binaen hazırladık: Bunların ilki; Müslüman bir gencin içtimai hayatında karakterini, nezaketini ve zarafetini şekillendirmek üzere Adab-ı Muaşeret ve Ahlak temelli dersler,  İkincisi; İslami karakterlerini şekillendirecek, parmakla gösterilecek gençler kılacak, Müslüman şahsiyeti temelli, derslerimiz,  Üçüncüsü ise; dünyayı tanıtacak, etrafında olup bitenleri anlayacak ve bunlara hak ve adalet temelli çözümler üretecek “Millî Görüş” usulü derslerdir. Derslerimizi alanında son derece uzman, tecrübeli ve alanına Müslümanca bakabilen hocalarımız ve başkanlarımız veriyor. Elbette en büyük temennimiz, bu eğitimlerin Müslüman nesiller yetiştirmeye öncü olmasıdır.”  

lutfi-yalman-1-1203x800.jpg

HER GENÇ BİZİM İÇİN DÜNYANIN EN KIYMETLİ VARLIĞIDIR

Ülkenin en önemli hazinesinin gençler olduğunun altını çizen Güngör, üniversite komisyonu olarak yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Geçen her gün, her geçen saat İslam’ın zaferini bizlere müjdeliyor. Ama bizleri bu müjdeden mahrum bırakmaya çalışıyorlar. Bu zaferden habersiz bir nesil yetiştirilmek isteniyor. Bizler AGD Üniversite olarak, her genci bir hazine görüyoruz. Her genç bizim için Dünya’nın en kıymetli varlığıdır. Bizim gözümüzde üniversiteli her genç potansiyel birer Fatih Sultan Mehmet, Selahaddin Eyyubi ve Necmeddin Erbakan’dır. Türkiye’mizin 81 ilinde aynı zamanda Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Avrupa ve Amerika’da üniversite gençliğimize hizmet ediyoruz. Fakülte mescidlerinden yurt yemekhanelerine, kantinlerden kampüslere kadar üniversitelilerimizin olduğu her karışta kardeşlerimizi iyiye, doğruya, hakka, adalete yöneltmek için çabalıyoruz. Eğitim çalışmalarımızdan, yayla kamplarımıza, mesleki koordinasyon faaliyetlerimizden konferanslara tek derdimiz; ulvi İslam davamızı bir gence daha ulaştırabilmektir. Bu hususta üniversite okuyan tüm kardeşlerimizi bizimle koşturmaya, derdimizle dertlenmeye, aynı kaptan yemek yemeye davet ediyoruz. Rabbimden yapmakta bulunduğumuz “Milli Gençlik Eğitimlerimizi” hayırlara vesile kılmasını temenni ediyorum. Yine Rabbimden; her türlü melanetin gerçekleştiği böylesi bozuk bir çağda, çağrımıza kulak verip, Türkiye’nin her köşesinden koşarak gelen binlerce imanlı ve ihlaslı üniversiteli teşkilatçı kardeşimizin, muttakilere imam kılmasını niyaz ediyorum.”

abdulkadir-karaduman-3-1200x800.jpg

ERBAKAN’IN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI EĞİTİM VERDİ

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından Dr. Sadık Küçükgünay’ın, ‘Temel Esaslar’ eğitimlerini gerçekleştirdiği programda, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Sekreteri Atik Ağdağ’ın Türkiye’nin meseleleri ve çözüm yolları adlı sunumları, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğr. Gör. Doç. Muhammed Maaruf’un  Adil Ekonomik Düzen sunumları, Abdulaziz Kıranşal’ın, Mustafa Kayhan’ın ve AGD Genel başkan yardımcısı Abdulvehap Mete’nin Dava Adamında Olması Gereken Meziyetler sunumları, Eğitimci Bahri Kırışık hocanın Adab-ı Muaşeret sunumları, Eğitimci Bekir Bilgiç’in Siyasi Zihniyetlerin Stratejileri sunumları ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın İletişim metodumuz adlı sunumlar yapıldı. 

AGD Genel Merkez Üniversite Komisyon Başkanı Nurullah Güngör’ün ‘Teşkilat modelimiz ve üniversite çalışmalarımız’ adlı eğitimini de alan teşkilat mensupları, üniversite sahasında nasıl çalışmaları gerektiği ve dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgilendirildi.

Eğitimlerin haricinde Konya gezisi, muhabbet fasılları ve toplu sabah namazları programlarını da gerçekleştiren katılımcılar, perşembe gününe kadar sunumları takip edecek. 

SAİT ÇELİK


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum