AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara: Sözün bittiği yerdeyiz!

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara: Sözün bittiği yerdeyiz!

8 aydır İsrail’in Filistin’e soykırım uyguladığını belirten AGD Konya Şube Başkanı Dursun Ali Kara, “Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetinin zirvesini yaşayan Siyonistler, savunmasız sivilleri öldürüyor” dedi

Anadolu Gençlik Vakfı (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubeleri, İsrail’in Refah bölgesine yaptığı saldırıları kınamak için basın açıklaması gerçekleştirdi. Kültürpark’ta gerçekleşen açıklamaya, AGD Konya Şube Başkanı Dursun Ali Kara, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İsrail aleyhine katılımcılar sloganlar attı. Siyonistlerin sivilleri yakarak öldürdüğünü belirten AGD Konya Şube Başkanı Dursun Ali Kara, soykırıma karşı İslam ülkelerinin sessiz kaldığını ifade etti.

4-5.jpg

SİYONİSTLERDEN İNSANLIKTAN UZAK TERÖR SALDIRILARI

AGD Konya Şube Başkanı Dursun Ali Kara, İsrail’in savunmasız sivillerden intikam almaya çalıştığını kaydetti. Kara, “8 ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi dün gece yeni bir caniliğe imza atmış ve Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İyice zıvanadan çıkan Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'nde Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistler’in anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetinin zirvesini yaşayan Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmıştır. Filistin direnişinin geçtiğimiz günlerde onlarca İsrail askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe alan Siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir” diye konuştu.

4-4-durmus-ali-kara.jpg

İSRAİL’E KARŞI GÜÇ GÖSTERME VAKTİDİR

8 aydır İsrail’in soykırım işlediğini vurgulayan Durmuş Ali Kara, “Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın dediği gibi ‘İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır’ Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam Barış Gücü’nü oluşturmayanlardır” şeklinde konuştu.

HAMAS SADECE FİLİSTİN İÇİN SAVAŞMIYOR

İslam ülkelerinin idarecileri yüzünden Gazze’ye soykırım uygulandığını dile getiren Kara, “İslam ülkelerinin liderleri, Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor. Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Öyle ki, Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarın hedefi Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

ANADOLU İNSANI MÜCADELENİN KENDİSİDİR

AGD Konya Şube Başkanı Dursun Ali Kara son olarak şunları söyledi: “Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş harekatlarının ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. Kıymetli katılımcılar sözümüzü alimlerimiz tarafından Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile sonlandırmak isteriz; Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkanlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır.”

Basın açıklamasının ardından Filistin için dua edildi.

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum