Acun'un kanalına rekor ceza kesildi

Acun'un kanalına rekor ceza kesildi

Yetenek Sizsiniz Türkiye adlı yarışma programında, yaşları 7 ile 11 arasında değişen küçük kızların, şort giyerek yaptıkları dans gösterisi nedeniyle, TV8'e 1 milyon lira para cezası verildi.

TV-8'de 14 Aralık'ta yayımlanan Yetenek Sizsiniz Türkiye programında yaşları 7 ile 11 arasında değişen kız çocuklarından oluşan “Queen of The Dans” gurubu sahneye çıkmış, şikayet üzerine hazırlanan RTÜK raporunda da ”Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede arzı endam eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar. Yayın kuruluşunun en büyüğü 11 yaşında olan çocukların istismar edilmesine aracılık ettiği değerlendirilmiştir” denilmişti.

Kanalın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

 

 

 

RTÜK ayrıca, Hadise'nin Sıfır tolerans klibi nedeniyle de müzik kanallarına ceza kesti. Raporda ilginç ifadeler yer aldı.

REKLAM GELİRİNİN YÜZDE 2'Sİ...

Kanalın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verildi. Bu program nedeniyle kanala reklam gelirinin yüzde 2’sine denk gelecek bir para cezası verildi. Bu ceza da yaklaşık 1 milyon liraya tekabül ediyor.

HADİSE'YE DE KLİP CEZASI

RTÜK, müzik kanallarında yayınlanan Hadise’nin Sıfır Tolerans klibi nedeniyle; Power Türk, Dream Türk, Viva, Kral Pop kanallarına reklam gelirinin yüzde 2’si kadar para cezası verdi. Kanalın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.