Abdurrahman Kara: ''Yeni Sistemin Başbakanı Sn. Meral Akşener’dir''

Abdurrahman Kara: ''Yeni Sistemin Başbakanı Sn. Meral Akşener’dir''

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

İYİ Parti Konya İl Sekreteri Abdurrahman Kara'nın yazısı şu şekilde:

Yeni Sistemin Başbakanı Sn. Meral Akşener’dir

Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı genel başkanımız Sn. Meral Akşener katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili bir soruya oldukça anlamlı  bir cevap verdi.

Partimizin nihai hedefinin iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş olduğunu belirtti. 

Bu sistemde ise cumhurbaşkanının partiler üstü pozisyonda olduğunu belirterek kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmadığını ancak parlamenter sisteme geçişten sonra "başbakan adayı" olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili olarak il başkanımız Sn. Gökhan Tozoğlu da bir değerlendirme yaparak " Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem öneriyoruz.

Bu sistemde icrai görevi olmayan, partiler üstü bir cumhurbaşkanının yanında güçlü ve icrai bir başbakanlık önerisi vardır.

Genel başkanımız Sn. Meral Akşener geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında BAŞBAKAN ADAYI olduğunu ifade ederek önerdiğimiz sisteme olan bağlılığımızı da ifade etmiştir.

Allah nasip ederse ülkemiz yapılacak ilk seçimde cumhurbaşkanını değiştirecek. Ardından parlamenter sisteme geçiş yapılacak.

Ve güçlü bir başbakanın etrafında şekillenecek hükümet ile ülkemizin meseleleri çözülebilecektir. Sn. Genel başkanımızın ifade ettiği budur.

Bu hassasiyet hepimiz için çok kıymetlidir." ifadeleri ile parlamenter sisteme geçiş ile ilgili olarak partimizin genel düşüncelerini dile getirdi.

Son günlerde özellikle Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden sürdürülen spekülasyonlar son derece anlamsız ve tatsız bir noktaya ulaşmış vaziyettedir.

Ülkede ekonomik sorunlar, açlık, işsizlik ve yoksulluk gibi temel meseleler konuşulmasın diye birçok yandaş köşe yazarı ve yorumcu sürekli olarak Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı üzerinden meseleyi manipüle etmekedir.

Seçimin tarihi 2023'tür, iktidar partisi tarafından bir erken  seçim kararı da alınmadığına göre belirlenen seçim takvimi uyarınca partiler veya ittifaklar adaylarını belirler ve ilan eder.

Meselenin daha iyi anlaşılması için şu örneği verelim. Genelde Cumhur İttifakı özelde ise AK Parti 2019 seçimlerinde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri kaybetti. Seçimler 2024 yılında yapılacak.

Mesela AK Parti 2024 belediye seçimlerine Cumhur İttifakı olarak girecek mi? O belli değil. Veya 2024 seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul veya Ankara Belediye başkan adayı belli mi? Değil.

Çünkü seçime yaklaşık 2,5 yıl var. 2,5 yıl önceden adayın çıkması veya belirlenmesi hayatın olağan akışına aykırıdır.

Bu nedenle hiç kimsenin tereddütü olmamalıdır ki Millet İttifakı da milletimizin değerleri ve ilkeleri ile sonuna kadar barışık ve toplumun tüm kesimlerinden oy alabilecek bir adayı milletimizin huzuruna sunacaktır.

Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi bizim adayımız aynı zamanda 13. Cumhurbaşkanı olacak. İktidar partisi ve yandaşlarının bu derece telaşlı olmalarının temelinde yatan husus da bundan ibarettir.

Yine Sayın genel başkanımızın ifadesiyle eğer AK Partililer cumhurbaşkanı adayımızı çok merak ediyorlarsa erken seçim kararı alırlar ve adayımızı görürler.

Pazar ve marketlerdeki fahiş fiyat artışları, kiralık daire fiyatlarındaki olağanüstü yükseliş, üniversite öğrencilerinin kira ve yurt problemlerini unutturmak isteyen ve bunun için hedef saptırmaya gayret eden iktidar partisi ve yandaşlarına karşı hepimiz oldukça dikkatli ve hassas vaziyetteyiz.

Vatandaşlarımızın esas gündemini unutturarak marjinal meseleler üzerinde toplumun kutuluplaştırılmasına asla rıza göstermeyeceğiz ve fırsat vermeyeceğiz.

Milletimizin mutlu ve aydınlık yarınları için vatandaşlarımızla birarada olmaya ve partimizin ilke ve mücadelelerini anlatmaya devam edeceğiz ve bu çerçevede de inanıyoruz ki başaracağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.