Abdurrahman Kara: Konya Esnaf Ziyaretlerinin Düşündürdükleri

Abdurrahman Kara: Konya Esnaf Ziyaretlerinin Düşündürdükleri

Siyasi partilerin Konya’daki il Başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Konya İl Sekreteri Abdurrahman Kara 

Konya Esnaf Ziyaretlerinin Düşündürdükleri

Son iki günde artık daha iyi anladık ki tüm Türkiye de olduğu gibi Konya’ da da AKP için son yaklaşıyor..  Halkın nabzını tutmak ve vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek duyurmak amacıyla 25-26 Şubat tarihlerinde sahadaydık. Grup Başkanımız ve Bursa Milletvekilimiz İsmail TATLIOĞLU, Ekonomi Politikaları Başkanımız Samsun Milletvekilimiz Erhan USTA Gençlik Politikaları Başkanımız Berna SUKAS, Konya Milletvekilimiz Fahrettin YOKUŞ, Adana Milletvekilimiz Metanet ÇULHAOĞLU, GİK üyemiz Teşkilat Başkan Yardımcımız Mehmet ARSLAN ‘ ın katılımlarıyla İl merkezimiz ve Akşehir-Ilgın-Çumra-Ereğli-Seydişehir-Beyşehir-Hüyük ilçelerimizde oldukça yoğun bir program gerçekleştirerek vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. 

İlimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek taleplerini, sorunlarını dinleyip tek tek notunu aldık. Hem fikir alışverişinde bulunduk hem de Konya siyasetinin nabzını tuttuk. 

Merkezimiz esnafıyla buluştuk. Konyamızın yoğun bir bölgesi olan Gedavet – Alaaddin Bulvarı arasındaki esnaflarımızı dinledik. Esnafımız dertli, ekonomik kriz ve Pandemi esnafımızın belini iyice bükmüş vaziyette. Buna devlet desteğinin olmaması ya da yeteri kadar olmaması eklenince çoğu esnafımız işyerini kapatacak duruma gelmiş, alınan yanlış kararlara isyan etmekte. Gedavet bölgesinde bir dönerci “ Bize usulüne uygun,  kalabalık yapmadan pandemi kurallarına uygun vaziyette masalar düzenlenerek açın deseler belki kiramızı ödeyebiliriz, kendileri kongrelerde lebalep fink atıyorlar” diye serzenişte bulundu. Aynı esnaf daha yaklaştığımızda “  hangi yüzle geliyorsunuz” diyerek tepkisini gösterdi. Ancak durumu anlaşınca içindekilerin hepsini anlattı.  Akşehir ve Ereğlili esnafımız “Pandemi sürecinde barı borçlarımız ertelensin “ diyordu. Herkes dertliydi. Esnaf, işçi, memur, emekli, öğrenci, atanamayan üniversiteli herkes dertliydi. Vatandaş önümüzü keserek elektrik, doğalgaz zamlarının boyunlarını büktüğünden dem vuruyordu. Vatandaşların çoğu yetkililerin kendi koydukları kurala kendilerinin uymadığını bize şikayet ediyordu. Tek adamın yönettiği bu ucube sistemin sıkıntılarını anlatıyorlardı. Yani artık vatandaşlarımız her şeyin farkında bilinçli bir şekilde bizlere siyaset dersi veriyordu.

İlçelerimizde de durum farklı değildi. Çiftçilerimizin derdi büyüktü ve yanlış tarım politikasından şikayet ediyorlardı. Çumralı bir çiftçimiz Hollanda örneğini veriyordu. Hollanda’ nın Konyamız kadar olduğunu ama Türkiye’nin on katı tarım gelirinin bulunduğunu anlatıyordu. Diyorum ya artık çiftçimiz de bilinçliydi ve aynı bilinci yetkililerden bekliyorlardı. Çumra ilçemizde bir Pazar esnafımız “ Bu at bu arabayı çekmez. Durumları çok kötü “ diyordu. Bu ilçe gezilerimizde gururlandığımız anlar da oldu. Beyşehir Organize sanayi bölgesinde bir silah fabrikası aldığı ödülleri ve çalıştırdığı 360 işçiyi anlatırken ne kadar da mutlu ve gururluydu. Aynı yerde bir mermer fabrikası Hüyük ilçemizde bir balık fabrikası da aynı başarıyı yakalamıştı. Her iki işletme de de yüzlerce kişi çalışıyordu. Onlar gururluydular, biz de gururluyduk.

Sonuç olarak derdini dinlediğimiz her meslekten her gruptan insan hükümetten ve politikasından şikayetçiydi.  Vatandaşlarımız artık hükümetin demokratik çağdaş devlet yönetim anlayışından uzaklaştığını, durumun iyiye gitmediğini, durumdan kimsenin memnun olmadığını, saraya yakın olanların zevki sefada olduklarını, dün ak dediklerine bugün kara dediklerini beyan etmektedir. AKP’ den bir kaçış var evet diğer partilere düşen görev artık akp’yi düşünmeyenleri yakalayabilmek. Son dönemde ivmesi sürekli yukarıları gösteren tek parti var o da İYİ Parti. Daha ufukta seçim gözükmemesine rağmen “Millet Bizi Çağırıyor” diyerek tüm kadrolarıyla sahada olan ve vatandaşın ayağına giderek dertlerini dinleyen tek parti İYİ Parti gözüküyor. Bu yıl AKP’nin içinden çıkan Deva ve Gelecek Partisinin de olduğu düşünülürse iktidarın işi bayağı zor diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.