Abdullah Altuntaş: ''Gençlerin Emeği Emanetinizdir!''

Abdullah Altuntaş: ''Gençlerin Emeği Emanetinizdir!''

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş'ın yazısı şu şekilde: 

Gençlerin Emeği Emanetinizdir!

Üniversite tercihlerinin sonuçlanmasıyla birlikte, öğrencilerin heyecanlı telaşının yanında, medyada pek rastlamadığımız ancak sosyal medyada sıkça gündem olan meselelerden biri de şehir dışında okuyan öğrencilerin barınma sorunu çıkıyor karşımıza. Yurt fiyatlarının çok fazla olması, ev sahiplerinin öğrenciye ev vermek istememesi, kiraların uçuk rakamlara ulaşması sonucunda, pek çok ilde sokakta kalarak eylem yapan gençlerimize sahip çıkmak yerine, ‘5 bin lira kira çok değil, üç kişi birleşerek bu evi uygun fiyata tutabilir’ diyen vekil ve bakanlarımız var maalesef.

Gençlerimize okurken barınma ve burs imkanı, mezun olan öğrencilerimize iş imkanı sağlama borcumuz varken, onları bu konuda yalnız bıraktığımız yetmiyormuş gibi bir de onlardan alacağımız olduğunu düşünen bir zihniyet tarafından yönetiliyoruz. Barınma konusunda, yurt ve ev kiraları alıp başını giderken, burs miktarının en asgaride tutulması öğrenciye ve ailesine yapılmış bir zulümdür. Kyk burslarını 45 liradan 600 liraya çıkardık elinize dizinize dursun diyen iktidar, enflasyonu da beraberinde zirveye çıkardığını göremiyor. Okuyabilmek için kredi alan öğrencilerin mezun olduktan sonra işsiz kalması ve krediyi ödeyemediği takdirde faizle katlanarak artan borçları silemezken, şirketlerin milyonluk vergi borçlarını tek kalemde silen iktidarın, kendi menfaatini değil artık gençleri istihdam ederek ülkenin menfaatini düşünme zamanı gelmiştir.

Üniversite baraj puanlarının düşürülmesi, artan üniversite sayıları, aslında işsizlik oranlarını kısa vadede düşürmek için yapılan çalışmalardan biridir. Eğitimde esas alınacak şey mezun sayısını artırmak değil, kalifiye genç yetiştirmek, eğitimin kalitesini artırmaya çalışmak ve mezun olan öğrenciler için iş imkanı sağlamaya çalışmak olmalıdır. Üniversiteleri geleceğin işsiz gençleri ile doldurmak yalnızca bir oyalamadan ibarettir.

Emeğiniz emanetimizdir sözüyle yola çıktığınız gibi emeklerinin karşılığını da vermek zorundasınız. Devlet öğrencilerin tüm şartlarını karşılamakla mükelleftir. 8 milyondan fazla öğrenci mevcut ve bu öğrencilere her yıl düzenli olarak sınavlar yapılıyor. Gençler atanma umuduyla her yıl fahiş ücretlerle pek çok sınava giriyor. Bu emeğin karşılığında ise elde ettikleri hiçbir şey yok. Devlet bu öğrencilere sınav yapıp nerede okuyacaklarına karar vermekle değil onların okuyup iş sahibi olabilmesi için her türlü imkanı sağlamakla mükelleftir.

Son bir yılda yaşananlar sebebiyle eğitim konusunda ciddi anlamda verimsizlik ve fazlasıyla zayiat oldu. Yalnızca yüz yüze eğitime geçerek bu zayiatın giderilmesi yeterli değil, bunun yanında eğitim ve öğretim reformları, müfredat reformları yapılmalıdır. Bunun telafisini üniversite barajını düşürmek olarak gören iktidar bu konuda hassas önlemler almalıdır. Esas alması gereken şey öğrencileri yerleştirmek değil onlara kaliteli eğitim imkanı sunmaktır. Gereken staj imkanı sağlanmadığı için pratiği olmayan mühendisler, mimarlar, doktorlar yetişiyor. Geleceğimizi emanet edebileceğimiz kaliteli insanlar yetiştirmek için bir an evvel bu sorunlar çözülmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.