Abdulhamit Kutalmış Özcan: ''Halktan Kopuk, Haktan Kopuk''

Abdulhamit Kutalmış Özcan: ''Halktan Kopuk, Haktan Kopuk''

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Abdulhamit Kutalmış Özcan'ın yazısı şu şekilde:

Halktan Kopuk, Haktan Kopuk

Kıymetli hemşehrilerim, kıymetli okurlar

Öncelikle  tüm meşakkatlere rağmen fikri ve vicdanı hür basının Konya’daki yegane temsilcisi Merhaba ve ekibine bizlere bu imkanı sağlamasından ötürü müteşekkiriz.

Gündemimiz geçtiğimiz hafta başından beri takip ettiğimiz; Cumhurbaşkanı, kabine üyeleri ve Diyanet İşleri Başkanının teşrifleri ile açılışı yapılan New York’taki gökdelenimiz. Yazımın devamı bu paragraftaki konu ve bağlantıları ile ilgili olacaktır.

New York’ta açılışı yapılan Türkevi gerek ismiyle gerek ihtişamı ile açılışı ve devamında bana yaşattığı buruk bir sevinç oldu. Devlet başkanımızı yine bizim Dışişleri Bakanı ile karşılayarak başlayan, siyasi teamüllerin ve alışılmışın dışında başlayan süreç DİB başkanı Ali Erbaş’ın konuşmaları ile devam etti.

Aynı Ali Erbaş adli yıl açılışında da sahnedeydi. Ardından laiklik tartışmaları patlak vurdu. Twitter’ı sevmiyor ve ekonomik olarak zor zamanlarda sabır ve şükür teskin ediyor. Yeni bir imaj, yeni bir alamet.

Peki Ali Erbaş hoca neyi simgeliyor, neyi ifade ediyor ? Siyaset simgeler işi. Bu izah ettiğimiz süreç de hükümetin el mecbur popülist bir yaklaşımı.

Zaten Türkiye’de siyaset böyledir. Laiklik tartışması ortaya atılır , takke düşer; düşer düşmez herkes kelleye birer şamar vurmak ister . Algı dağılır, oysa ki mintan en başından beri ortada yoktur.

Bahsettiğimiz süreç de tam olarak böyle bir şey. Türk diplomasi tarihine bir iz olacak gökdeleni New York ortasına açıyorsun ancak aynı dönemde okumaya gelmiş üniversite öğrencileri fahiş fiyatlardan kalacak yer bulamayıp banklarda, sokaklarda yatıyor. Bunlar irdelendiğinde de deniyor ki ‘orada yatanlar öğrenci değil, provokatif tipler’.

Zaten fahiş fiyat artışının müsebbibinin zincir marketler olduğunu öğrenmiş olduk. Ev sahipleri lobisi de kira artışlarının sahibi olsa, bu galericiler de hep bu arabaları stoklamasa…

Devleti yönetenler halktan kopmuş vaziyette, yaşanan sıkıntılar onlara hiç gerçekçi gelmiyor. Halktan kopan, haktan kopuyor ekonomik sıkıntıların sebepleri hep başka yerlerde aranıyor. Popülist siyasi tartışmalar gerçekliğe gölge düşürür sanıyor.

Türkevinin beni ziyadesiyle memnun edeceği gün, hizmet edeceği Türk gencinin banklarda , sokaklarda , yıkıntı evlerde 10 kişi, koğuştan bozma yurtlarda değil; hak ettiği standartlarda, bir gözü sürekli yurt dışına kaymadan o işi değil, işin onu bulduğu ve bütün bu dertlerden azade üreten, aydın bir Türk genci meydana geldiği gün olacaktır.

Yoksa bu gidişle gökdelenimize yerleştireceğimiz, yetişmiş genç bulamaz hale geleceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.