ABD'li ilaç şirketinde önemli gelişme! Aşı için tarih verdi

ABD'li ilaç şirketinde önemli gelişme! Aşı için tarih verdi

ABD'de biyoteknoloji şirketi, koronavirüs salgını için üzerinde çalıştıkları aşının klinik deneylerinin ilk sonuçlarının gelecek ay açıklanacağını duyurdu.

ABD'de biyoteknoloji şirketi Moderna'nın, koronavirüs salgını kapsamında geliştirdikleri aşının gelecek ay test sonuçlarının dünya kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

Basın açıklamasında, bağımsız veri izleme komitesinin mRNA-1273 adı verilen aşı ile ilgili denemelerin sonuçlarını Kasım ayı ortasına kadar incelemeyi tamamlamayı beklediklerini kaydeden Moderna Başhekimi Tal Zaks,  aşının deneylerde en az yüzde 74 başarılı olmasını umduklarını belirterek ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) onayı için ise en az yüzde 50 etkinlik oranı gerektiğini aktardı.

ŞİRKET MİLYAR DOLARLIK SİPARİŞ ALDI

Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, aşı için devletlerden şimdiye kadar 1.1 milyar dolarlık sipariş aldıklarını kaydederek, “mRNA-1273’ün piyasaya sürülmesi için aktif olarak hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bancel, Kuzey Amerika ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok bölgeye aşının tedariği için anlaşmaların imzalandığını aktararak, Dünya Sağlık Örgütü (DSO) destekli COVAX ile fiyatlama üzerinde görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

20 MİLYON DOZ AŞI ÜRETİLECEK

Yıl sonuna kadar 20 milyon doz aşı üretmeyi beklediklerini vurgulayan Bance, 2021'de de 500 milyon ile 1 milyar doz üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün (NIAD) desteğiyle geliştirilen Moderna'nın Kovid-19 aşısı, bilim adamlarının bağışıklık sistemini virüsle savaşması için kışkırtacağını umduğu Ribo Nükleik Asit (RNA) veya mRNA adı verilen genetik materyal içeriyor.

RNA temelli aşı virüsün insan hücresine tutunmasını sağlayan "çivi proteini" adı verilen enzimi baskılayarak vücutta bağışıklık sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.