ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Jim Risch, Ankara ile S-400 alımıyla ilgili yapılacak görüşmelere yönelik ilginç açıklamalarda bulundu.

Reuters'ın aktardığına göre ofisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Senatör Risch, "Muhtemelen şu anda yaptırım yasa tasarısını geçirmemek daha iyi" ifadesini kullandı

 

Türkiye'nin Rus yapımı hava savunma sistemlerini almasının ardından Washington-Ankara hattında gerilim artmış ve Kongre'de Türkiye'ye yaptırım uygulanması için girişimler başlamıştı.

 

Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmenin ardından Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada Moskova ile ilişkilerini riske edemeyeceğini söyledi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın çarşamba günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la konuşmak üzere Beyaz Saray'a çağırdığı senatörlerden biri olan Risch bu açıklamayla ilgili olarak da, "İlişkilerini baltalamak istemiyoruz ancak bu silah satışı yapılamaz" diye konuştu.

 

Bazı Kongre üyelerinin Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretine karşı çıktığını hatırlatan Risch, zirvenin yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. ABD'li senatör, görüşmenin "iyileştirici" olduğunu söyledi ve Erdoğan'a eğer S-400 alımı tamamlanırsa Türkiye'nin yaptırımlara maruz kalacağının açıkça anlatıldığını aktardı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.