ABD'de ortalık karıştı! Trump zor durumda!

ABD'de ortalık karıştı! Trump zor durumda!

ABD'de polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybettiği bölgede tepkiler büyüdü. Protestocular polis merkezini ateşe verdi, Başkan Trump ise olaylara ilişkin "Silahlar ateşlenir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi 46 yaşındaki George Floyd, dünya çapında tepkilere neden olmuş ve ülkede protesto gösterileri başlamıştı.

Duruma tepki gösteren binlerce Amerikalı, Minneapolis dahil birçok şehri savaş alanına döndürdü.

POLİS MERKEZİ BASILDI

Polisle kıyasıya çatışan yüzlerce gösterici, Floyd'u öldüren ekibin çalıştığı Minneapolis'in üçüncü bölgesindeki polis merkezi önünde kurulan barikatı aşıp binaya girdi.

Polis dosyalarını dağıtan protestocular, daha sonra binayı ateşe verip yaktı. Söz konusu anlar, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Bu sırada etrafta pozisyon alan polislerin, binlerce göstericinin bulunduğu kalabalığa yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz sıktığı görüldü.ABD sokaklarında hafta başından bu yana en çok taşınan pankart 'Siyahların Hayatı Önemlidir' olurken, en çok atılan slogan ise "Eller yukarı! Ateş etme!"

TRUMP'TAN PROTESTOCULARA: SİLAHLAR ATEŞLENİR

Daha önce George Floyd'un öldürülmesinden üzüntü duyduğunu söyleyen aşırı sağcı ABD Başkanı Donald Trump ise, bugün protestoculara 'eşkıya' dedi.

Polis merkezinin yakılmasının ardından Twitter'dan mesaj paylaşan Trump, "Arkama yaslanıp Amerika'nın muhteşem şehri Minneapolis'e olanları izleyemem" ifadesini kullandı:

"Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey, elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızları gönderip, işimi hallederim.

Bu eşkıyalar, George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi.

Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim."

Minnesota Valisi Tim Walz, polisin yetersiz kalması üzerine 'acil durum' ilan edilen Minneapolis kentine Ulusal Muhafız Birliklerini sevk etti. Ulusal Muhafız Birliklerinin, kısa sürede kente ulaşması bekleniyor.

Amerikan medyasında, Ulusal Muhafızların Minneapolis'e varmasıyla bir kişinin silahla vurularak öldürüldüğü, dükkanların ve marketlerin ateşe verilip yağmalandığı gösterilerin seyrinin değişebileceğini aktarıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum