35 milyar dolar verin Irak'tan çıkayım

35 milyar dolar verin Irak'tan çıkayım

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'de Laura Ingraham'ın programında ABD askerlerinin geri çekilmesi için Irak'ın 35 milyar dolar ödeme yapması gerektiğini söyledi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya, Amerikan askerlerinin ülkeden çıkmasını organize etmek üzere bir delegasyonu Irak'a göndermelerini talep etti.

Amerika Birleşik Devletleri ise Bağdat yönetiminin askeri güçlerin çekilmesi talebine ret yanıtı verdi. ABD Başkanı Donald Trump, FOX News'de katıldığı özel röportajda bu konuya da değindi. 

Trump, konuyla ilgili soruya "Eğer parasını verirlerse niye olmasın?" yanıtı verdi. 

ABD Başkanı şunları söyledi:

Irak'ta dünyanın en pahalı havalimanı tesislerinden birini oluşturmuşuz. Eğer ayrılacaksak bize elçilikler için, inşa ettiğimiz yapılar için, yaptığımız yatırım için para ödemek zorundasınız. 35 milyar dolar para harcamışız. Bence onlar da bu parayı ödeme konusunda hemfikir olacaklardır. Yoksa biz orada kalacağız. 
Trump, Amerikan askerlerinin şimdi Irak'tan ayrılmasının "Irak'ın başına gelebilecek en kötü şey" olduğunu savunmuş, "Bir noktada biz Irak'tan çıkmak istiyoruz, sonsuza kadar orada kalacak değiliz fakat şu anda doğru zaman değil. Ayrıca bu ülkede ciddi miktarda paralar harcadık, eğer çıkacaksak onları telafi etmek isteriz. Eğer Irak, ABD askerlerini şimdi ülkeden çıkarırsa bu, Irak'ın başına gelebilecek en kötü şey olur." demişti. 

Irak meclisinin ABD askerlerinin ülkeyi terk etmesi yönündeki önergeyi onaylamasının ardından, ABD'nin Iraklı yetkililere askerlerinin çekilmesine yönelik hazırlık yaptıklarını bildirdikleri iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.