29 yıl boyunca Konya'ya hizmet eden Dr. Aydın Beyatlı emekli oldu

29 yıl boyunca Konya'ya hizmet eden Dr. Aydın Beyatlı emekli oldu

Ocak ayının son haftasında emekli olan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydın Beyatlı, "Doktorluğun emekliliği olmaz. Hizmetimizi vereceğiz. Mücadelede de emeklilik yok. Son nefesime kadar mücadelemi ve hizmetimi sürdüreceğim" dedi.

Göz hastalıkları uzmanı olarak 29 yıldır Konya halkına hizmet ettiğinden dolayı gururlu olduğunu ifade eden Beyatlı, “1992 yılından beri Konya'dayım. Konya, ikinci Türkiye olarak bölgeye yani Irak'a ciddi yardımlar yaptı. Iraklılar her zaman 'Allah, Konyalılar'dan razı olsun' der. Doktorluğun emekliliği olmaz. Hizmetimizi vereceğiz. Mücadelede de emeklilik yok. Son nefesime kadar mücadelemi ve hizmetimi sürdüreceğim. Irak gibi hizmete ihtiyacı çok fazla olan bir bölge için sürekli çalışmak ve çabalamak gerekir. 2019 yılının sonunda İbni Sina Geliştirme ve Sürdürülebilir Kalkınma Vakfı'nı kurduk. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında vakıf olarak çalışmalar sürdürüyoruz. Bugün Irak'ta patlamalar kadar uyuşturucunun yaygınlaşması da büyük problem” dedi. 

AYDIN BEYATLI KİMDİR?

1957 senesinde Kerkük'te doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Kerkük’te bitirdikten sonra 1981’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Daha sonra aynı üniversitenin göz hastalıkları bölümünde uzmanlığını aldı. Ankara’da, Irak Türkleri Yardımlaşma Derneği yönetiminde bulundu. 1980 öncesi gençlik kollarında görev aldı. Bunun ötesinde, siyasi çalışmaları 1974-75’ten sonra başladı. 2010 yılında Irak'ta yapılan bir yardım toplantısında, bombalı saldırının hedefi oldu ve 63 kişinin şehit olduğu saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Yakın süreçte Konya Numune Hastanesi'nden Göz Hastalıkları olarak emekli olan Beyatlı, Günümüzde Yurt Dışında Yaşayan Iraklı Doktorlar Derneği, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanlığı'nı ve Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanlığı'nı yapıyor. 

MUSTAFA ÜNÜVAR  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum