21 yıl sonra kemikleri bulunan askere şehitlik unvanı verildi

21 yıl sonra kemikleri bulunan askere şehitlik unvanı verildi

2001 yılında vatani görevini yaptığı sırada kaybolan ve kayıtlara firar olarak geçen fakat aslında cinayete kurban giden İsmet Işık, vefatından 21 yıl sonra şehit oldu

Vatani görevini yapmak üzere 2001 yılında İstanbul Hasdal kışlasına giden 1980 Konya doğumlu İsmet Işık’ın, yaklaşık 8 ay kantin görevlisi olarak askerliğini yapmaktayken bir gece ansızın ortadan kaybolduğu kaydedildi. Askeri yetkililerin iddialarına göre Piyade Er İsmet Işık, kantin parasını çalarak kışladan firar etti. Aile aksini iddia etse de gerçek ortaya çıkarılamadı. Yıllar sonra İsmet Işık’ın babası Durmuş Işık’a gelen bir telefonun ardından İsmet Işık’ın öldürüldüğü öğrenildi. İsmet Işık’a bunca yıl sonra şehitlik unvanı verildi.

GERÇEĞİ 19 YIL SONRA SİVAS’TAN GELEN BİR TELEFON AYDINLATTI

Yaşanan olayın gerçek yüzü 13 yıl sonra İsmet Işık’ın babası Durmuş Işık’a gelen bir telefonla aydınlandı. Sivas’tan Adem A. isimli bir şahıs aradığı Baba Durmuş Işık’a telefonda oğlu İlyas A. ve kayınbiraderi Orhan Doğan'ın Sivas’ta işledikleri bir cinayetten dolayı cezaevinde olduğunu söyleyerek işledikleri cinayeti anlatan kayınbiraderi Orhan Doğan'ın oğluna, “İstanbul'da askerde kantinci arkadaşımız vardı, onu aynı yerde askerlik yaptığımız Bekir Şahin ile beraber öldürdük ve gömdük. Kimse cesedini bulamadı ve öldürdüğümüzü de kimse bilmiyor. Bunu da öldürüp gömelim” demek suretiyle bir cinayeti daha itiraf ettiğini kaydetti. Baba Durmuş Işık, aldığı bu ihbar telefonu neticesinde oğlu İsmet Işık’ın da aynı kışlada asker olan Bekir Şahin ve Orhan Doğan isimli iki asker arkadaşı tarafından bot bağı ile öldürülüp gömüldüğü bilgisine ulaştı. Durum derhal savcılığa bildirildi. Yapılan 64 duruşma neticesinde Bekir Şahin ve Orhan Doğan'ın Piyade Er İsmet Işık’ı kantin parasını gasp etmek maksadıyla öldürdükleri ortaya çıktı. Mahkeme şahıslar hakkında ağırlaştırılmış mühebbet hapis cezası verdi ve karar Yargıtay tarafından onandı.

İSMET IŞIK’A ŞEHİTLİK UNVANI VERİLDİ

Başta firari sanılan fakat aslında hain bir cinayete kurban gittiği anlaşılan İsmet Işık’a vefatının 21 yıl sonrası şehitlik unvanı verildi. Yapılan araştırmalar ve çalışmalar neticesinde Piyade Er İsmet Işık’ın şehadet belgesi imzalandı. İsmet Işık için 22.05.2022 pazar günü (yarın) saat 14.00’de Konya Merkez Şehitliği’nde cenaze merasimi gerçekleştirilecek.

SAİT ÇELİK – EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.